Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Unaprediti saradnju na regionalnim projektima

18.07.2016.

Članovi Gradskog veća grada Subotice, Akoš Ujhelji, zadužen za oblast privrede, i Nebojša Daraboš, zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, sastali su se, u Gradskoj kući, sa šefom Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj grada Novog Sada, Goranom Sečujskim, i Zoranom Ivoševićem, pomoćnikom šefa Kancelarije.

10356_1.jpg 

Povod današnjeg sastanka bio je razgovor o planovima i mogućnostima zajedničke saradnje na regionalnim projektima, kao i upoznavanje sa primerima dobre prakse u privredi u Privrednoj zoni „Mali Bajmok” i u Slobodnoj zoni Subotica.

Sagovornici su zaključili da bi na značajnije konkurse trebalo da apliciramo razmišljajući regionalno, kako bismo podigli konkurentnost oba grada, i da se najinteresantnijom privrednom granom čini  turizam, gde oba grada imaju razvojne projekte važne i za AP Vojvodinu, i za Republiku Srbiju.

Nakon sastanka u Gradskoj kući, Akoš Ujhelji je sa predstavnicima Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj grada Novog Sada obišao Privrednu zonu „Mali Bajmok” i Slobodnu zonu Subotica.
                                                        Odsek za lokalni ekonomski razvoj grada Subotice