Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz privrede

Otvoren novi pogon „Svarovskog”

03.09.2015.

Otvaranju novog pogona „Svarovskog” u Subotici u četvrtak prisustvovao je i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Prema rečima predsednika Vlade država je u novi pogon uložila oko 2,75 miliona evra, a zauzvrat austrijska firma se obavezala, da će ukupno zaposliti 555 radnika. Trenutno u pogonu „Svarovskog” u Subotici zaposleno je 383 radnika, a uskoro će posao dobiti još 170. On je dodao: Srbiji su potrebni investitori, i nada se da će se u Srbiji graditi slične fabrike.
Taro Nordhajder, izvršni potpredsednik „Svarovskog”je rekao, da će pogon u Subotici predstavljati važnu logističku podršku centrali u Austriji. Na taj način ćemo obezbediti optimalna i specifična rešenja i usluge strateški najvažnijim poslovnim partnerima ovog preduzeća. Prema njegovom mišljenju zahvaljujući visokostručnoj pomoći Srbije stvoreno je izvanredno partnerstvo, što predstavlja čvrste osnove za buduću saradnju.
Dejan Jovanović, direktor Svarovski Srbije je rekao, da je izgradnja fabričke hale započeta 2014. godine. Korišćeni su najkvalitetniji materijali, pa su radnicima stvoreni izvanredni uslovi za rad.

Svečanom otvaranju novog pogona pored premijera prisustvovao je Željko Sertić, ministar privrede i Jene Maglaji, gradonačelnik Subotice.