Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Radni sastanak sa predstavnicima bratskog grada Segedina

09.08.2016.

Zamenik gradonačelnika Subotice Timea Horvat, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede Akoš Ujhelji i predstavnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Erika Kudlik, sastali su se danas, u Gradskoj kući, sa delegacijom grada Segedina koju su činili zamenik gradonačelnika Šandor Nađ i referent za međunarodnu saradnju dr Tibor Pap. Cilj radnog sastanka, organizovanog na inicijativu predstavnika grada Segedina, bio je međusobno upoznavanje i dogovor vezan za nastavak pet decenija duge, plodne i neprekidne saradnje između ova dva bratska grada.

10416_1.jpg 

Sagovornici su konstatovali da se odlična saradnja Subotice i Segedina odvija na protokolarnom i operativnom nivou, o čemu svedoče uspešno realizovani projekti kao i projektne ideje koje su delom ranije postojale, a identifikovane su i nove.

Na sastanku je sačinjen svojevrsni „inventar“ projektnih ideja, а donet je i zaključak o smernicama dalje operativne saradnje u pripremi za očekivane međunarodne raspise u narednom periodu.

Saradnja će se nastaviti detaljnom razradom navedenih tema.   

Subotica i Segedin su, 3. oktobra 2003. godine, zaključili Sporazum o saradnji bratskih gradova, nakon što su obe strane pregledale sporazum bratskih gradova potpisan 17. juna 1966. godine, i potom složile u oceni da su odnosi uspostavljeni pre više decenija za oba grada bili korisni i plodotvorni.