Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotica ponosna na uspeh Davora Štefaneka

20.08.2016.

Subotica je večeras našem zlatnom rvaču Davoru Štefaneku pokazala koliko je ponosna na njegov uspeh. Osvajača prve olimpijske zlatne medalje u Rio de Žaneiru za Srbiju, dočekalo je više hiljada Subotičana kojima je Štefanek, obraćajući im se sa balkona Gradske kuće, rekao da pred njima ima veću tremu nego što je imao kada je počinjao finalnu borbu u Riju.

10446_1.jpg 

– Hvala vam na ovom dočeku, Subotica voli šampione, i ovo je samo potvrda da je Subotica grad sportova. Obećao sam zlatnu medalju i ispunio obećanje. Moram da vam priznam da još nisam svestan šta sam uradio. Verovatno će trebati nekoliko meseci da sve ovo shvatim. Ovo je nešto posebno, ovo je san svakog sportiste. Hvala vam još jednom što ste me podržali, ali hvala i Gradu Subotici i Rvačkom klubu 'Spartak' koji su me vratili kući, hvala i gradskim čelnicima  na ovoj prilici, gradonačelniku, lokalnom ministru za sport, hvala svima – kazao je Štefanek.

Davor je na balkon Gradske kuće izašao sa svojim dugogodišnjim trenerom Sretenom Damnjanovićem, a potom su se olimpijskom šampionu pridružili i njegovi roditelji, otac Damir i majka Đenđika, brat Danijel sa porodicom i devojka Dolores.

10446_2.jpg 

Uz podsećanje da je nameravao da bude bolji i od svog trenera Damnjanovića, Štefanek je rekao da smatra da je Damnjanović najbolji među najboljima i da sada shvata da ipak neće moći da ga prevaziđe, jer treba puno rada da bi se napravio šampion kao što je on to uradio, i to ne jednom već više puta.

– Želim još da osvojim zlato sa Prvenstva Evrope koje će se održati sledeće godine u Srbiji. Nema ničega lepšeg nego osvojiti zlato u svojoj zemlji. Nemojte da zaboravite da će u Suboticu stići još jedna medalja, a doneće je Nikola Kalinić. Dočekaćemo ga isto ovako, ali vas molim da bodrite i sve druge sportiste koji su u Riju. Ne mogu da vam opišem koliko je lep osećaj što ste se okupili u ovako velikom broju. Živela Srbija! – naglasio je Davor Štefanek.

10446_3.jpg 

Subotičanima okupljenim na Trgu republike obratio se i Sreten Damnjanović koji se, takođe, zahvalio svima na podršci. On je istakao da bi Davor trebalo da bude njegov jednako uspešan naslednik i kao trener u Rvačkom klubu „Spartak“. 

Uoči Štefanekovog obraćanja, na balkonu Gradske kuće prvo se pojavio njegov prijatelj, subotički pevač Dušan Svilar, koji je otpevao nekoliko hitova. Nakon zvaničnog dela programa, Štefanek se pridružio okupljenima na Trgu republike, gde je delio autograme i slikao se sa prisutnima.

10446_4.jpg