Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijem za učesnike biciklističke ture prijateljstva Kiškunhalaš - Subotica

27.08.2016.

Zamenik gradonačelnika Subotice Timea Horvat primila je danas, u Velikoj većnici Gradske kuće, učesnike VI biciklističke ture prijateljstva Kiškunhalaš – Subotica, organizovane u okviru programa obeležavanja Dana grada Subotice, na kojoj je učestvovalo više od 300 biciklista rekreativaca. Grupa subotičkih rekreativaca u Tompi je dočekala prijatelje iz Mađarske i zajedno sa njima prešla put do Subotice.

10461_1.jpg 

Timea Horvat je, u svom pozdravnom govoru, istakla da učesnici ove biciklističke ture, osim što promovišu zdrav način života, sport i druženje, grade i nova prijateljstva, a samim tim i doprinose jačanju saradnje između Kiškunghalaša i Subotice, gradova koji su nedavno potpisali sporazum o bratimljenju.

Organizatorima i učesnicima poželela je da se uspostavljenja tradicija biciklističke ture i dalje razvija i uspešno sprovodi uz očekivanja da se uskoro realizuju i drugi  projekti od obostranog interesa.

Zamenik gradonačelnika Kiškunhalaša, Daniel Farkaš, naglasio je da su neformalni višedecenijski prijateljski odnosi kao i rodbinske veze i pre zvaničinog uspostavljanja statusa pobratimljenih gradova stvorile veze koje su dovele do ovako masovnog zajedničkog rekreativnog „pokreta“.

10461_2.jpg 

Informisao je prisutne o pokretanju izrade projektno-tehničke  dokumentacije za izgradnju biciklističke staze između Kiskunhalaša i Subotice na delu od Kiškunhalaša do kružnog toka kod Tompe.

Nakon svečanog prijema, Kiralj Gabor, generalni organizator programa iz Kiškunhalaša predao je u znak zahvalnosti prigodne pehare zamenici gradonačelnika Subotice, zameniku gradonačelnika Kiškunhalaša i predstavniku Ministarstva za nacionalni razvoj Mađarske, jer kroz projekat pod nazivom „Preko sedam granica“ Ministartsvo je dalo podršku za realizaciju biciklističke ture.

 10461_3.jpg

Zvanični program posete završio se polaganjem cveća na spomenik Ivanu Sariću.