Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Ambasador SAD Kajl Skot posetio Suboticu

27.07.2016.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, Nebojša Daraboš, sastali su se danas, u Gradskoj kući, sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Kajlom Skotom, sa kojim su razgovarali o privrednim i kulturnim potencijalima našeg grada, migrantskoj krizi, socijalnoj situaciji u regionu i mogućnostima proširivanja privredne saradnje.

10466_1.jpg

Poseta ambasadora SAD Kajla Skota od izuzetnog je značaja i za naš grad, i za mene lično, rekao je, obraćajući se novinarima posle sastanka, gradonačelnik Laban, i dodao da mu je drago što su prva poseta ambasadora Skota Subotici i današnji susret upriličeni na, kako je rekao, početku njihovih mandata.

– Tokom sastanka, koji je protekao u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, razgovarali smo o privrednim i kulturnim potencijalima našeg grada, odnosima u lokalnoj zajednici i svemu onome čime Subotica može da se pohvali, pogotovo dobrim i skladnim međunacionalnim odnosima u našoj multietničkoj sredini. U narednom periodu zajednički ćemo raditi na privlačenju novih investicija i otvaranju novih radnih mesta – istakao je Bogdan Laban.

Uz podsećanje da je američka kompanija „Ametek“, koja se bavi proizvodnjom mikromotora, prisutna u Subotici od juna 2015. godine i da trenutno zapošljava oko 120 radnika, ambasador Skot je kazao da postoji mogućnost da se ta saradnja u budućnosti proširi.

– Govorili smo i o socijalnoj situaciji u ovom regionu, kao i o migrantskoj krizi i njenom uticaju na grad Suboticu. Mislim da je važno da znate da svi cene ulogu koju Srbija ima tokom migrantske krize i njen humani odnos prema migrantima. Narod Srbije je pokazao iskrene hrišćanske vrline koje sam i ja kao dete naučio, a koje nameću da jadnom, siromašnom čoveku kome treba pomoć pružite ruku, umesto da mu okrenete leđa. Da otvorite srce, a ne da zatvarate oči. Narod Srbije je to pokazao ovim ljudima. Znam da je to teško i za grad Suboticu, ali to istovremeno pokazuje najbolju stranu srpskog naroda – gostoprimstvo, kakvo je i meni danas pružio gradonačelnik Subotice – naglasio je Kajl Skot.

Ambasador Skot je najavio da će, posle sastanka u Gradskoj kući, obići „Američki kutak“ u Gradskoj biblioteci, a da će sutra, zajedno sa ambasadorom SAD u Budimpešti, obići migrante u improvizovanom kampu na Graničnom prelazu Horgoš.

10466_2.jpg

Imunizacija

VANREDNA SITUACIJANovogodišnji koncert Subotičkog simfonijskog orkestraMedija-centar i ProtokolLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop