Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Otvorena mlečna hala na Robnoj pijaci „Mali Bajmok“

30.08.2016.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i direktor Akcionarskog društva „Tržnica” Branislav Joka danas su, na zelenoj pijaci u okviru Robne pijace „Mali Bajmok“, svečano otvorili novoizgrađenu mlečnu halu. Radovi su trajali oko tri meseca, a vrednost investicije je 11,5 miliona dinara.

10471_1.jpg 

Dogradnjom hale i izgradnjom nadstrešnice AD „Tržnica“ je pokazalo da vodi računa o svojim korisnicima i kvalitetu usluga, ali i da imamo šta da ponudimo našim građanima, rekao je, tom prilikom, Bogdan Laban.

On je naveo da je na oko 120 kvadratnih metara novoizgrađenog prodajnog prostora postavljeno 17 savremenih rashladnih vitrina za prodaju lako kvarljivih namirnica, i da je ispod novoizgrađene nadstrešnice smešteno 25 tezgi za prodaju voća i povrća.

– Investicija je vredna 11,5 miliona dinara, a Akcionarsko društvo 'Tržnica' je radove i nabavku opreme finansiralo sopstvenim sredstvima. Projekat rekonstrukcije i opremanja druge hale na Robnoj pijaci 'Mali Bajmok’ realizovan je u godini u kojoj AD 'Tržnica' proslavlja 25. godišnjicu uspešnog poslovanja – istakao je gradonačelnik Laban, i dodao da su rukovodstvo i menadžment AD „Tržnica“ kvalitetnim odnosom prema poslu pokazali kako se vodi jedno, iz godine u godinu sve uspešnije preduzeće.

Branislav Joka je naglasio da je uređenjem ove pijace omogućeno zakupcima da svoje proizvode plasiraju u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, a građanima i posetiocima Tržnog centra „Mali Bajmok“ da proizvode i lako kvarljive namirnice kupuju na potpuno bezbedan način.

„Tržnica“, kazao je, ima 1.700 iznajmljenih tezgi i više od 2.000 potpisanih ugovora sa korisnicima, jer pored zelene pijace na „Buvljaku“ upravlja i pijacama u prigradskom naselju Aleksandrovo i na Paliću, koje su, takođe, uređene po najvišim standardima.


10471_2.jpg