Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz sporta

Najavljen 23. Memorijalni fudbalski turnir „Stevan Vilotić – Ćele“

30.08.2016.

Subotica će ponovo biti domaćin Memorijalnog turnira „Stevan Vilotić – Ćele“ koji se ove godine orgnizuje po 23. put. Turnir se održava od 1. do 5. septembra uz učešće šest reprezentacija: Francuske, SAD, Izraela, Ukrajine, Mađarske i Srbije. Turnir je osnovan na inicijativu sportskog novinara Ivice Kajdočija i čuva sećanje na jednog od naših najistaknutijih i najuspešnijih trenera mlađih fudbalskih kategorija.

10472_1.jpg 

Uz izražavanje zadovoljstva što ćemo još jednom imati čast da budemo domaćini jednom ovako značajnom turniru, najboljim selekcijama devetnaestogodišnjaka iz Amerike, Francuske, Ukrajine, Izraela, Mađarske i naše zemlje, Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu je, najavljujući Turnir, rekao da će se utakmice odigravati na terenima Bačke i  Spartaka, u Subotici, ali i u okruženju – Kanjiži, Bačkoj Topoli, Senti i Vrbasu.

– Turnir će svakako spojiti elemente turizma i sporta, a organizatorima pohvala jer su se potrudili da se sačuva i sećanje na Ivicu Kajdočija, sportskog novinara, koji je celog sebe utkao u ovaj Memorijal – istakao je Simović.

Organizatori ističu da će se u proteklih nedelju dana na teritoriji Subotici održati preko trideset treninga i devet utakmica. Posebnu zahvalnost duguju klubovima koji će biti domaćini utakmici ali i onima koji su omogućili terene za treninge, kao što su JKP „Stadion“, za uslove na Gradskom stadionu, i fudbalski klubovi – Bačka, Vinogradar (dugogodišnji saradnik), Tavankut, Čantavir i Bajmok koji se rado odazvao molbi organizatora za saradnju u poslednjem momentu i ustupio teren za trening bez problema.    

Na pres-konferenciji novinarima su se obratili i selektor reprezentacije Srbije Milan Kosanović, i Dominik Dinga, kapiten naše selekcije.

– Ovo je jedna nova generacija koja dolazi. Čine je igrači rođeni 1998., 1999., pa čak i oni rođeni 2000. godine i mislim da smo po tome najmlađi. Memorijal ima renome, a čovek po kojem nosi ime to apsolutno zaslužuje. Ovakav turnir zaslužuje i Subotica, pravi fudbalski grad, a nadam se da će nas publika podržati – naglasio je Kosanović.

Utakmice počinju 1. septembra, a finalni dan je u ponedeljak, 5. septembra, kada će biti i poznat pobednik 23. Memorijala. Mečevi po grupama počinju u 17 časova.

U četvrtak, na Gradskom stadionu u Subotici, igraju Srbija i SAD, a na Bačkoj Izrael i Ukrajina, u petak su mečevi u Senti (Francuska – SAD) i Bačkoj Topoli (Izrael – Mađarska), a u subotu u Vrbasu (Srbija – Francuska) i Kanjiži (Mađarska – Ukrajina).

Nedelja je slobodna, a u ponedeljak, 5. septembra, u Bačkoj Topoli u 15,30 igra se meč za peto mesto, na Gradskom stadionu u 16 časova počinje duel za treće mesto, a finalni meč igra na terenu FK Bačka, od 16,45 časova.