Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Koncerti oduševili subotičku publiku

01.09.2016.

U okviru ovogodišnje proslave Dana grada, večeras su se, na centralnom gradskom trgu, Subotičanima predstavili Vojvođanski kamerni orkestar, čiji je osnivač i koncertmajstor prof. Miloš Nikolić, Budimpeštansko operetsko pozorište i Peli Barna, rok pevač i kantautor iz Budimpešte. Ovi konceri oduševili su subotičku publiku.

10478_1.jpg 

Zbog programa koji su izvodili, Vojvođanski  kamerni orkestar je nastupao u proširenom sastavu, pa je mnogobrojna publika uživala u zvuku simfonijskog orkestra. Orkestar čine najcenjeniji muzičari iz sveta klasične muzike,  članovi Beogradske filharmonije, Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Novosadske opere i Zrenjaninske filharmonije, kao i umetnici iz Subotice.

Na programu je, pored klasične muzike, bila i muzika iz filmova, obrađena specijalno za ovu priliku. Specijalni gosti koncerta bili su vokalni solisti i naši sugrađani, Mirna Radulović i Varga David, kao i mladi violinista Varga Karolj.

10478_2.jpg 

Vojvođanski kamerni orkestar ovog puta  nastupao je pod dirigentskom palicom Paško Čabe.

Gala program Budimpeštanskog operetskog pozorišta, koji čine Marika Osvald, Andraš Farago, Enike Levai i Šoma Langer, subotička publika je takođe prihvatila sa oduševljenjem. Lepa atmosfera bila je i na koncertu akustične gitare Peli Barne, rok pevača i kantautora iz Budimpešte.

10478_3.jpg