Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

U programima povodom obeležavanja Dana grada nastupilo više od 800 učesnika

02.09.2016.

U programima upriličenim povodom proslave Dana grada, koji se odvijao na maloj bini postavljenoj na Trgu republike, nastupilo je više od osam stotina učesnika, među kojima su bili mališani iz subotičkih vrtića, učenici  osnovnih i srednjih škola, predstavnici socijalnih ustanova, mladi tamburaši, horisti, ali i solisti, kao i  članovi raznih kulturno-umetničkih društava i subotičkih plesnih i baletskih studija koji su se publici predstavili raznim igrama i koreografijama. U bogatom programu prikazana je i edukativna predstava o nasilju i vrlo atraktivan muzički performans.

 10481_1.jpg

Kulturno-umetnički program koji je trajao dva dana, svojim nastupom uveličali su i naši najstariji sugrađani, i mnogi drugi umetnici koji su se odazvali pozivu lokalne samouprave i na taj način ulepšali i uveličali manifestaciju proslave Dana grada.

10481_2.jpg 

U svečanom programu proslave, koji je prvi put na ovakav način organizovala lokalna samouprava želeći da uključi što veći broj naših mlađih sugrađana, učestvovala su i deca iz Gračanice. Oni su za Subotičane izveli predstavu „Školsko zvonce“ poznatog srpskog pesnika i književnika Momira Dragićevića, koji je tokom boravka u Subotici učenicima Osnovne škole „Jovan Mikić“ održao čas poezije i na taj način srpsku književnost približio mladima.

10481_3.jpg