Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Srbija pobednik turnira „Stevan Ćele Vilotić”

05.09.2016.

Fudbalska reprezentacija Srbije pobednik je 23. Memorijalnog fudbalskog turnira „Stevan Ćele Vilotić” koji je po 23. put održan u Subotici. U finalnoj utakmici naši reprezentativci bili su bolji od selekcije Izraela – 3:1 (2:0). Treće mesto osvojila je Francuska koja je sa 2:1 pobedila Ukrajinu, dok su Sjedinjene Američke Države pobedom protiv Mađarske, takođe sa 2:1, zauzele peto mesto.

10488_1.jpg 

Omladinska reprezentacija Srbije je do 13. trofeja „Stevan Ćele Vilotić” došla potpuno zasluženo, jer je u svim elementima fudbalske igre bilа boljа od vršnjaka iz Izraela

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Marko Ilić, reprezentativac Srbije. Njemu je pehar uručio selektor SAD i nekadašnji proslavljeni golman, Bred Fridel. Najboljem igraču, kapitenu naše reprezentacije Dominiku Dingi, pehar je predao direktor mlađih selekcija FSS Mitar Mrkela. Najtalentovanijem fudbaleru Srbije, Dušanu Vlahoviću, pehar je uručila Svetlana Vučić Vilotić, ćerka pokojnog Stevana Vilotića.  

Najbolji selektor je Milan Kosanović, selektor Srbije. Njemu je plaketu uručиla Svetlana Vučić Vilotić. Prvi strelac turnira je Almog Ejlon Haim iz Izraela, sa tri pogotka, koliko je postigao i Igor Zlatanović, ali je, prema propozicijama, priznanje otišlo u ruke mlađeg Izraelca.

Pehar za fer-plej, koji nosi ime Ivice Kajdočija, idejnog tvorca turnira, pripao je reprezentaciji Srbiji. Ovaj pehar našoj reprezentaciji uručio je Vladimir Kajdoči, sin Ivice Kajdočija. Pehar za osvojeno treće mesto selekciji Francuske, odnosno kapitenu Kognatu predao je Nenad Nikolić, predsednik Područnog saveza Subotice.

Kapitenu Izraela Džonatanu Leviju pehar za drugo mesto uručio je Nemanja Simović, član Gradskog veća grada Subotice zadužen za sport i omladinu. Pobednički pehar reprezentaciji Srbije predao je Mitar Mrkela.

10488_2.jpg