Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu

08.09.2016.

Član Gradskog veća grada Subotice zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović, sastao se danas, u Gradskoj kući, sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu, Vladimirom Batezom, i predsednikom Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Sinišom Jasnićem. Razgovaralo se o ulaganju Vlade AP Vojvodine u sportsku infrastrukturu u Subotici, kao i o pomoći u realizaciji predstojećih međunarodnih sportskih takmičenja koja će se održati u našem gradu.

10492_1.jpg 

Palić će u julu 2017. godine biti domaćin prestižnog veslačkog univerzitetskog takmičenja, Prvenstva Evrope, na kojem će učestvovati više od 500 učesnika, što će mnogo značiti i za popunjavanje naših turističkih potencijala, rekao je, obraćajući se medijima nakon sastanka, Nemanja Simović, i dodao da je to još jedna od manifestacija koju je subotička lokalna samouprava sa zadovoljstvom prihvatila.

– Želimo da naša saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu bude plodonosna u naredne četiri godine. Nama su uvek cilj novi sportski tereni. Ne tako davno, tereni sa tartan podlogom u našem gradu nicali su ‘kao pečurke’ i sada želimo da se ta praksa nastavi i dalje. Namera nam je da košarkaški teren u Aleksandrovu presvučemo sa tartan podlogom, pa ćemo aplicirati sredstva za taj projekat. Grad Subotica i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu zajedno će investirati i u izgradnju novog manježa Konjičkom klubu ‘Fejvori’ na Kelebiji kako bi polovinom naredne godine mogli da budemo domaćini jednog velikog evropskog takmičenja u konjičkom sportu – istakao je Simović.

Vladimir Batez je izjavio da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u novoj sistematizaciji ima sektor za infrastrukturu, što će, kako je rekao, znatno uticati na unapređenje rada Sekretarijata, ali i na razvoj sportske infrastrukture u Vojvodini.

– Znamo da je Subotica veliki sportski centar, grad šampiona i ja sa zadovoljstvom svaki put ovde dolazim. Naša saradnja je i ranije bila dobra tako da sam siguran da ćemo je u narednom periodu intenzivirati i unaprediti. Očekujem da ćemo se ponovo videti kada krene realizacija ovih projekata o kojima smo danas razgovarali – kazao je Vladimir Batez.

Siniša Jasnić je rekao da je Srbija poznata veslačka nacija, da očekuje da će na Univerzitetskom prvenstvu Evrope u veslanju na Paliću biti možda i više od 500 učesnika i da veruje da će na tom takmičenju nastupiti i Martin Mačković, član Veslačkog kluba Palić, koji je u disciplini dvojac bez kormilara sa Viktorom Pivačem osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore u neolimpijskim disciplinama, seniore do 23 godine i juniore, održanom krajem avgusta ove godine u Holandiji.

10492_2.jpg 

Nakon sastanka u Gradskoj kući, Simović, Batez i Jasnić obišli su košarkaški teren u Aleksandrovu, kao i radove na izgradnji manježa na Kelebiji.