Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Skuteri i kamera za Odeljenje saobraćajne policije

14.09.2016.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford posetili su Policijsku upravu Subotica gde su načelniku Policijske uprave Miloradu Šušniću predali dva skutera marke „Kimko” i kameru „Kenon“. Skutere i kameru, u vrednosti od oko 1,6 miliona dinara, namenjene za Odeljenje saobraćajne policije, subotička lokalna samouprava nabavila je sredstavima iz gradskog Fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja.

10501_1.jpg 

Ukupna vrednost oba skutera koji su dodatno brendirani i opremljeni zvučno-svetlosnom signalizacijom je oko 1,3 miliona dinara, a kamere sa pratećom opremom 300.000 dinara, rekao je, obraćajući se medijima, gradonačelnik Laban, i dodao da je ova tehnička oprema potrebna saobraćajnoj policiji kako bi posao koji joj je poveren obavljala što efikasnije.

Uz isticanje da je namera novog rukovodstva Grada Subotice da i u narednim godinama poštuje ovu dobru praksu, gradonačelnik je podsetio da je u periodu od 2011. do 2015. godine, sredstvima Fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja, Odeljenje saobraćajne policije PU Subotica opremljeno sa – deset automobila, računarima i drugom opremom za rad u ispostavama Odeljenja, ostalom opremom koja je potrebna saobraćajnoj policiji za rad na terenu i sistemom video-nadzora na jednoj raskrsnici, kao i kamerama za opšti nadzor i nadzor saobraćaja instaliranim na devet raskrsnica.

- Sredstva za ove namene obezbeđuju se u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima po osnovu naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje načinjene na teritoriji grada Subotice, s tim da se 30 odsto ovih sredstava izdvaja za potrebe jedinice lokalne samourave. Od tog iznosa, jedna polovina troši se na popravljanje saobraćajne infrastrukture putem JP ’Direkcija za izgradnju grada Subotice’, a druga polovina za unapređenje bezbednosti saobraćaja putem Fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja – naglasio je Bogdan Laban.

Načelnik Milorad Šušnić zahvalio se gradonačelniku Bogdanu Labanu na opremi koja je danas predata na korišćenje Policijskoj upravi u Subotici.