Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Pehar Lige šampiona u Subotici

25.09.2016.

Na osmom proputovanju kroz Evropu, pehar UEFA Lige šampiona stigao je u naš grad. Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, član Izvršnog odbora Unicredit banke Srbija Enriko Verdoša i Unicreditov ambasador Vladimir Jugović danas su, otkrivanjem trofeja najprestižnijeg evropskog klupskog fudbalskog takmičenja, označili drugi dan Ture trofeja UEFA Lige šampiona u Subotici. Uz zvuke himne ovog prestižnog fudbalskog takmičenja, kamion u kojem je izložen originalni pehar smestio se na Trg slobode gde će biti postavljen do 21 čas.

10523_1.jpg  

Posle jučerašnjeg dana, kada su posetioci maloprodajnog objekta u ulici Korzo 6 mogli da uživaju u društvu popularnog „ušatog“ trofeja i upoznaju se sa Vladimirom Jugovićem, građani Subotice danas imaju priliku da se na balkonu ovog nesvakidašnjeg kamiona slikaju sa najprestižnijim trofejom evropskog fudbalskog takmičenja i dobiju autogram od legendarnog fudbalera.

U isto vreme, Unicredit banka je u saradnji sa nekoliko kompanija organizovala „Ligu malih šampiona“, takmičenje za najmlađe fudbalere, koje se, uz podršku Otvorenih zabavnih škola fudbala, takođe održava na Trgu slobode u periodu od 10:30 do 17 časova.

Bogdan Laban je, nakon svečane ceremonije otkrivanja pehara, izjavio da je veoma srećan što je Unicredit izabrao upravo Suboticu – grad olimpijskih šampiona – da prvi put bude jedna od stanica Ture trofeja UEFA Lige šampiona.

– Naši sugrađani sada imaju mogućnost da vide originalni pehar najprestižnijeg evropskog klupskog fudbalskog takmičenja i da osete delić atmosfere koju on donosi sa sobom. Posebno nas raduje činjenica što je Vladimir Jugović u Subotici i što će sa nama podeliti iskustvo osvajanja najprestižnijeg trofeja o kojem sanjaju milioni fudbalera širom sveta – istakao je gradonačelnik Laban.

 10523_2.jpg

Enriko Verdoša je, između ostalog, izrazio zadovoljstvo što Unicredit banka Srbija, kao zvanična banka UEFA Lige šampiona, ima priliku da u godini u kojoj slavi petnaestogodišnjicu poslovanja u Srbiji, i građanima Subotice pokloni izložbu koja proslavlja najslavnije trenutke evropskog fudbala.

Vladimir Jugović, Unicreditov ambasador Ture trofeja UEFA Lige šampiona, izjavio je da je radostan što ove godine, kada Crvena zvezda proslavlja 25 godina od osvajanja čuvenog „ušatog“ pehara, ima priliku da ponovo proživi najuspešnije sportske trenutke.

– Tek sada shvatam da nije mala stvar osvojiti je sa 20 godina. Drago mi je što sam u Subotici jer sam se podsetio trenutaka kada sam kao reprezentativac dolazio na Palić i trenirao da bi jednog dana osvojio ovaj trofej. Nisam mogao da pretpostavim da će to biti dva puta, a sada mi je žao što nisam osvojio i treći u Minhenu. Odigrao sam četiri finala i četiri polufinala, a to je osam godina velikog truda i rada i zato sam zahvalan što sam baš ja izabran za ambasadora Ture – rekao je Vladimir Jugović.

Uoči zvaničnog otkrivanja pehara na specijalno izrađenom kamionu, gradonačelnik Bogdan Laban i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Nemanja Simović priredili su, u Zelenoj sali Gradske kuće, prijem za predstavnika Ture trofeja Uefa Lige šampiona i promotera Vladimira Jugovića.

10523_3.jpg 

Tura trofeja UEFA Lige šampiona, koja je osmi put zaredom krenula na svoje krstarenje Evropom, u periodu od 13. septembra do 30. oktobra prolazi kroz 16 gradova u pet zemalja – Rumuniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Mađarsku.

U našoj zemlji legendarni pehar će boraviti u periodu od 22. septembra do 2. oktobra. Posle Niša i Subotice, pehar UEFA Lige šampiona će biti izložen i na glavnim trgovima u Novom Sadu (28. i 29. septembra) i Beograda (1. i 2. oktobra 2016. godine).