Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz sporta

Rvački klub Spartak predstavio pojačanja

28.09.2016.

Rvački klub Spartak znatno pojačan ulazi u predstojeću takmičarsku sezonu sa jasnom namerom i željom da osvoje novu titulu prvaka države, najavljeno je na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće. Klub su pojačali Aleksandar Maksimović (Partizan), Kristijan Gazdag (Potisje Kanjiža) i Tamaš Nađ (Senta) koji će uz iskusne Davora Štefaneka, Dejana Franjkovića, Vujadina Bosnića i ostale subotičke rvače pokušati da vrate šampionsku titulu u naš grad.

10542_1.jpg 

Član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović, izjavio je, tim povodom, da Rvački klub Spartak na osnovu svojih rezultata i decenijskog sportskog renomea zaslužuje da mu Grad pruži veću podršku, da je zajednička ambicija da se titula prvaka države vrati u naš grad i da je potpisivanje ugovora sa tri kvalitetna rvača prvi korak na tom putu.

– Pred našim rvačkim klubom je veliki posao, želja nam je da titulu vratimo u Suboticu, a to neće biti lako pored tradicionalno neugodnih klubova kao što su Proleter i Partizan. Rvanje je sport po kojem je Subotica prepoznatljiva i siguran sam da ćemo svi zajedno ostvariti željeni cilj – istakao je Simović.

Proslavljeni rvač i dugogodišnji trener Spartaka Sreten Damnjanović je kazao da je dovođenjem trojice novih rvača RK Spartak napravio odličan posao i da veruje da će sa njima Spartak izboriti plasman u finale.

– Neće biti lako osvojiti titulu, pred nama je veliki zadatak, ali i rad za predstojeći period. Spartak od osnivanja, 1948. godine, ima 33 svetske, evropske i olimpijske medalje i 22 titule prvaka države.  Sada smo u situaciji da, posle nekoliko ’sušnih’ godina titulu šampiona države vratimo u Suboticu. Kvalitetno smo se pojačali, pre svega sa Maksimovićem, koji ima tri evropske medalje i bio je učesnik Olimpijskih igara u Riju. Ovi rvači mogu da nam pomognu da napravimo veliki rezultat, ne samo sada, nego i kasnije, jer smo ih doveli na duže vreme. Uz pomoć grada Subotice pokušaćemo da ostvarimo naše ambicije – naglasio je Damnjanović.

 10542_2.jpg

Aleksandar Maksimović je rekao da je zadovoljan što je došao u Suboticu, da mu je Spartak drag klub, a Sreten Damnjanović osam godina trener u reprezentaciji.

– Mislim da možemo da stignemo do titule prvaka. Spremni smo i maksimalno ćemo se potruditi da taj cilj koji smo zajedno zacrtali i ostvarimo – kazao je Maksimović.