Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Smanjenje broja ilegalnih migranata

25.07.2016.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas, tokom obilaska Prihvatnog centra za migrante u Subotici, da se, nakon zajedničkih akcija vojske i policije i pojačane kontrole granice prema Bugarskoj i Makedoniji, smanjuje broj migranata koji ulaze u Srbiju.

10544_1.jpg 

Uz konstataciju da svako ko hoće legalno da uđe u našu zemlju ima pravo da zatraži ulazak, ali da na ilegalan način niko nema pravo da uđe, Vulin je rekao da se na crnom tržištu pojavila informacija da su cene koje krijumčari pokušavaju da naplate od migranata značajno porasle, jer svi osećaju da Srbija čvršće kontroliše svoje granice, i da će to nastaviti da čini.

Vulin, koji je Centar posetio u društvu državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenada Ivaniševića, pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predraga Vuletića, komesara za izbeglice i migracije, Vladimira Cucića, predsednika Radne grupe za praćenje migracija na teritoriji grada Subotice i koordinaciju aktivnosti u cilju rešavanja problema migracionih tokova, Milimira Vujadinovića, i Ilije Đukanovića, člana Gradskog veća grada Subotice zaduženog za oblast socijalne zaštite i zdravstva, naglasio je da su preduzete mere doprinele presecanju mnogih krijumčarskih puteva.

Srbija, kako je ponovio, ne može više da bude talac politike bilo koje vlade, niti izostanka zajedničke politike EU, već mora da štiti svoju teritoriju.

Ministar Vulin je, komentarišući poslednja dešavanja sa migrantima koji su krenuli ka granici sa Mađarskom, naglasio da se mora omogućiti poštovanje zakona i da se ne mogu dozvoliti ugrožavanje javnog reda i blokada saobraćaja.

– Država je migrantima obezbedila smeštaj i sve što im je neophodno, ali vlasti u Srbiji neće dozvoliti situaciju u kojoj bi mirni protest prerastao u ugrožavanje javnog reda i mira – poručio je Aleksandar Vulin.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop