Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Manifestacije

Počeli 20. Dani pčelarstva

01.10.2016.

Član Gradskog veća grada Subotice zadužen za oblast privrede, Akoš Ujhelji, otvorio je XX „Dane pčelarstva - Subotica 2016“ koji se na Trgu republike, u organizaciji subotičkog Udruženja pčelara „Pčela“ održavaju od 30. septembra do 2. oktobra. Ova tradicionalna manifestacija okupila je veliki broj proizvođača meda i drugih pčelinjih proizvoda iz Subotice, centralne Srbije, Rumunije, Mađarske i Hrvatske, i nekoliko proizvođača pčelarske opreme, pribora i alata iz naše zemlje.

10550_1.jpg 

Akoš Ujhelji je, obraćajući se medijima, rekao da pčelarstvo u našem gradu ima dugu tradiciju, da prerada meda postaje ozbiljna privredna grana i da je veoma značajno da subotička lokalna samouprava i dalje podržava ovakve manifestacije.

- Ponuda na sajmu je dobra, na štandovima su izložene razne vrste meda i pčelinji proizvodi koji, poznato je, imaju blagotvorno i lekovito svojstvo. Ono što je veoma značajno da naši sugrađani, kao potencijalni kupci, znaju jeste da su svi izlagači uoči nastupa na ovom sajmu morali da prilože sertifikat nadležne veterinarske insitucije o ispravnosti svojih proizvoda – istakao je Ujhelji.

U okviru današnje svečanosti, priređen je prigodan kulturno-umetnički program.

10550_2.jpg