Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti

Dan starih u Kolu srpskih sestara

01.10.2016.

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, 1. oktobra, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, i član Gradskog veća grada Subotice zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović, posetili su danas Kolo srpskih sestara, humanitarnu organizaciju koja, pored Gerontološkog centra i „Karitasa“, pruža profesionalnu pomoć najstarijim građanima Subotice.

 10551_1.jpg

- Za nas je značajno i da monopol nema samo jedna organizacija, već da svi građani koji poseduju licencu i ispunjavaju potrebne uslove mogu da se bave ovom delatnošću. Kolo srpskih sestara time se bavi plemenito i predano, na ponos svih nas. Lako je sedeti u kancelariji i praviti planove, a treba imati hrabrost izaći na teren, obilaziti i pomagati starijima i nemoćnima - naglasio je Nenad Ivanišević, i dodao da će Vlada i resorno ministarstvo i dalje pomagati rad udruženja poput Kola srpskih sestara.

Kolo srpskih sestara u Subotici profesionalno pruža uslugu pomoći i nege u kući od sredine maja ove godine. Nakon konkursa za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata u oblasti društvenog i humanitarnog rada - usluga pomoći u kući i nege u kući na teritoriji grada Subotice za 2016. godinu, Kolu srpskih sestara su za projekat Humanitarni rad - pružanje usluge pomoći u kući staračkim i samačkim seoskim domaćinstvima na teritoriji Stari Žednik i Novi Žednik, Gornji Tavankut i Donji Tavankut, iz gradskog budžeta dodeljena sredstva u iznosu od 900.000 dinara.