Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Nagrade iz Kaira i Tajpeja za talenat, rad i istrajnost

05.10.2016.

Zamenik gradonačelnika grada Subotice, Timea Horvat, uručila je danas, u Plavoj sali Gradske kuće, sertifikate, diplome i medalje učenicima iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i Likovne radionice „EmArt“ koji su ostvarili zapažen uspeh na likovnom konkursu na temu „Egipat u očima dece”, u Kairu, raspisanom još 2013. godine, i prošlogodišnjem međunarodnom likovnom konkursu u Republici Kini (Tajvan, „Ostrvo terasa”), raspisanom od strane grada Tajpej. Svečanosti su prisustvovali roditelji nagrađene dece i Emilija Grubanov Martinek, učiteljica u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” i rukovodilac Likovne radionice „EmArt”.

10554_1.jpg 

Timea Horvat je, tom prilikom, izrazila zadovoljstvo što su talenat, naporan rad, trud i istrajnost ovih učenika nagrađeni osvajanjem diploma, sertifikata i medalja, i dodala da je današnji prijem u Gradskoj kući odraz rešenosti subotičke lokalne samouprave da i najmlađim sugrađanima, koji na domaćim ili internacionalnim takmičenjima i konkursima ostvare uspeh, namerava da pokloni posebnu pažnju i izrazi zahvalnost.

– Nadam se da ćete i na predstojećim takmičenjima i konkursima ostvariti zapažene rezultate. Čestitam i vašim roditeljima, zaslužnim za vaš uspeh, jer su prepoznali dar i potencijal kojim raspolažete i pružili vam punu podršku da se taj vaš talenat razvija u pravom smeru – naglasila je Timea Horvat.

U ime nagrađene dece, njihovih roditelja, učitelja i nastavnika, na srdačnom prijemu, dodeli nagrada i prigodnim poklonima koje im je, u ime lokalne samouprave, uručila zamenica gradonačelnika, zahvalila se Emilija Grubanov Martinek.  

Put do osvojenih nagrada iz Egipta, istakla je, bio je dug, trajao je čak tri godine, ali najvažnije je da su medalje i diplome iz Kaira konačno u Subotici i u rukama onih koji su ih zaslužili.

Na likovnom konkursu u Kairu nagrađeno je deset učenika, četiri iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i šest iz Likovne radionice „EmArt”. Po jednu zlatnu medalju dobili su i učenici iz „Zmaja“ i “EmArta”, dok su ostalima dodeljene diplome za uspešno učešće i pismo ambasadora Egipta u Beogradu u kome nagrađenima čestita na postignutom uspehu.

Na konkursu u Tajpeju, nagrađeno je šest učenika, jedan iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i pet iz Likovne radionice „EmArt”. Po jedan srebrni sertifikat dobili su i „Zmaj“ i “EmArt”, a ostali učenici diplome za uspešno učešće na ovom likovnom konkursu.

Emiliji Grubanov Martinek i njenim učenicima nagrađenim na međunarodnim likovnim konkursima ovo nije prvi put da im priznanja za postignuti uspeh stižu sa – nekoliko godina zakašnjenja. Četrnaest učenika subotičkih osnovnih i srednjih škola koji su 2009, 2010. i 2011. godine bili uspešni na Međunarodnom likovnom konkursu Fondacije „Šankar”, u indijskom gradu Nju Delhiju, nagrade je dobilo tek 21. januara 2014. godine.

10554_2.jpg