Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Otvorena izložba fotografija banjalučkog umetnika Nenada Maleševića

06.10.2016.

U Savremenoj galeriji Subotica večeras je otvorena izložba fotografija banjalučkog umetnika Nenada Maleševića, kao prvi korak u uspostavljanju bliže saradnje između Banja Luke i Subotice, odnosno ustanova kulture u ovim gradovima. Izložba je realizovana u saradnji sa Muzejom savremene umjetnosti Republike Srpske.

 10558_1.jpg

Na otvaranju izložbe goste je pozdravila direktorka Savremene galerije Subotica, Nela Tonković, a zatim je Sarita Vujković, direktorka Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, govorila o modelima saradnje muzejsko-galerijskih institucija, ističući želju da ove dve ustanove ostvare i određene zajedničke projekte koji bi povezivali umetnike dva grada.

O izložbi je govorila viša kustoskinja banjalučkog Muzeja, Lana Pilipović, koja je izložbu Dokumenti: Uvod u studiju prestajanja smestila u odgovarajući kontekstualni okvir.

Izložbu je zvanično otvorio Slobodan Gavranović, gradonačelenik Banja Luke. On se u svom govoru osvrnuo na početke saradnje Subotice i Banja Luke, posebno naglašavajući želju predstavnika oba grada da saradnja ne ostane samo u domenu potpisivanja sporazuma, već da se počne sa intenzivnijom kulturnom razmenom.

Gradonačelnik Gavranović je istakao da Subotica i Banja Luka mogu da uče na sličnim iskustvima i da na taj način poboljšavaju kvalitet života svojih građana.