Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Otvoren samostalni šalter banke „Poštanska štedionica” u Čantaviru

21.10.2016.

U Čantaviru, u Ulici Jožefa Atile broj 1/a, počeo je sa radom samostalni šalter banke „Poštanska štedionica“ a. d. Beograd. Samostalni šalter Banke danas je, simboličnim presecanjem vrpce, svečano otvorio gradonačelnik Subotice Bogdan Laban u prisustvu člana Izvršnog odbora Banke Bojana Kekića i direktora filijale „Poštanske štedionice“ u Novom Sadu Desimira Blaškovića.

10583_1.jpg 

Gradonačelnik Bogdan Laban je, obraćajući se medijima nakon svečanog otvaranja šaltera, izjavio da su subotička lokalna samouprava i menadžment banke „Poštanska štedionica“ – prepoznajući potencijale ovog, pre svega poljoprivrednog područja – pre nekoliko meseci pokrenuli inicijativu da se u Čantaviru otvori samostalni šalter „Poštanske štedionice“ i na taj način poveća dostupnost ekspoziture i sadašnjim i budućim korisnicima iz Čantavira i okolnih naselja omogući da na brz i kvalitetan način realizuju svoje potrebe za uslugama ove banke.

U Čantaviru, koji ima oko 7.000 stanovnika, već se nalazi jedan broj klijenata Banke - fizičkih lica, rekao je gradonačelnik Bogdan Laban, i dodao da je reč o blizu 450 klijenata vlasnika tekućih računa i više od 650 štednih računa koji su svoje potrebe za proizvodima i uslugama Banke bili prinuđeni da ostvaruju u najbližim, ali prilično udaljenim ekspoziturama Banke u Bačkoj Topoli i Subotici.

– Čantavir je poznato poljoprivredno područje i skoro sva poljoprivredna domaćinstva bave se stočarstvom. S obzirom na to da svoje poslovanje fokusira na fizička lica, mala i mikro pravna lica i preduzetnike, banka 'Poštanska štedionica' će kroz paletu svojih proizvoda i usluga omogućiti, kako sadašnjim tako i budućim klijentima, punu, sigurnu i efikasnu uslugu – naglasio je Bogdan Laban.

 10583_2.jpg
Bojan Kekić, Bogdan Laban i Desimir Blašković

Desimir Blašković je podsetio da je banka „Poštanska štedionica“, kao „Poštanska štedionica“, osnovana 1921. godine i da je, kao takva, ujedno i „najstarija Banka“, odnosno Banka sa najdužim stažom poslovanja na području Republike Srbije.

U Čantaviru, naveo je, već dugo nema nijedne banke i danas ovo naselje ponovo dobija banku – „Poštansku štedionicu“ koja ove godine obeležava 95 godina postojanja i koja je u svojoj dugoj tradiciji uvek imala posebno mesto na finansijskom tržištu i izuzetnu važnost za građane Srbije.  

U okviru Filijale Subotica do sada je poslovalo osam ekspozitura „Poštanske štedionice“ – Subotica, Bačka Topola, Sombor, Kikinda, Senta, Bečej, Vrbas i Odžaci – tako da je od danas Filijala Banke u Subotici bogatija za još jedan, ukupno deveti organizacioni oblik – samostalni šalter u Čantaviru.