Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Potpisan Kolektivni ugovor za JKP „Parking”

03.11.2016.

U Gradskoj kući zaključen je Kolektivni ugovor za Javno komunalno preduzeće „Parking”. U ime osnivača, Grada Subotice, ugovor je potpisao gradonačelnik Bogdan Laban, u ime poslodavca direktor JKP „Parking” Milorad Slijepčević, a u ime sindikalne organizacije JKP „Parking” poverenik Dragiša Ristić. Potpisivanju Kolektivnog ugovora kod poslodavca prisustvovao je Ištvan Huđi, potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Subotice.

10599_1.jpg 

Ovim kolektivnim ugovorom uređuju se prava, obaveze i odgovornosti iz oblasti radnih odnosa u JKP „Parking“ Subotica, kao i međusobni odnosi učesnika ovog kolektivnog ugovora u skladu sa zakonom i drugim propisima.

Osnivač, u skladu sa zakonom, obezbeđuje organizacione, materijalne i druge uslove za izgradnju, održavanje i funkcionisanje komunalnih objekata i za tehničko i tehnološko jedinstvo sistema i uređuje i obezbeđuje obavljanje komunalnih delatnosti i njihov razvoj.

Poslodavac prati izvršenje posla, kvalitet i obim usluga i proizvoda i isplatu zarada, obračunatu na osnovu kriterijuma i ostalih elemenata za utvrđivanje visine zarade utvrđenih zakonom i ugovorom.

Poslodavac i zaposleni dužni su da se pridržavaju prava i obaveza utvrđenih zakonom, Posebnim kolektivnim ugovorom za javna i javno komunalna preduzeća Grada Subotice, ovim ugovorom i ugovorom o radu.

Kolektivni ugovor je zaključen na period od tri godine i stupa na snagu u roku od osam dana od objavljivanja na oglasnoj tabli JKP „Parking”.

Kolektivni ugovor kod poslodavca još nije potpisalo jedino JKP „Pogrebno”. Prema rečima nadležnih iz ovog preduzeća, prava, obaveze i odgovornosti iz oblasti radnog odnosa regulisane su Pravilnikom o radu, a uskoro će se ući u proceduru pregovaranja i zaključivanja pojedinačnog kolektivnog ugovora.