Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz sporta

Goran Marinković novi sekretar Sportskog saveza Subotice

14.11.2016.

Na redovnoj Skupštini Sportskog saveza Grada Subotice koja je održana u četvrtak 10. novembra za novog sekretara izabran je Goran Marinković. Na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće novog sekretara predstavio je Nemanja Simović, član Gradskog veća grada Subotice zadužen za sport i omladinu.

10616_1.jpg 

Kao što i u određenim klubovima imamo kadrovske promene kako bi se rad tih klubova podigao na viši nivo, tako i Sportski savez Subotice želimo da u većoj meri vratimo subotičkim sportistima.

– Raduje me Goranova posvećenost i spremnost da se subotičkim sportom bavi u celini. Nije u rukovodstvu nijednog sportskog kolektiva koji bi kod njega imao prioritet u odnosu na druge, već će se podjednako posvetiti svim subotičkim sportistima – istakao je Nemanja Simović.

Goran Marinković je izrazio zahvalnost što je prepoznat od strane Grada da može da bude na čelu jednog ovakvog saveza, a potom najavio neke svoje planove vezane za rad Sportskog saveza Subotice.

– Dugo sam u sportu i verujem da posao koji mi je poveren mogu kvalitetno da obavljam. Situacija sa finansiranjem klubova je teška i zbog toga bi Savez trebalo da pomogne klubovima u iznalaženju rešenja. Pratićemo projekte koje raspisuju Pokrajina i Republika i klubovima koji će aplicirati pružićemo punu podršku. Nastojaćemo i da uredimo prostorije Saveza koje bi trebalo da budu funkcionalnije i dostupnije klubovima za njihove eventualne potrebe. Savez će pratiti sportska dešavanja i ponuditi pomoć u organizaciji velikih sportskih takmičenja koje se organizuju u Subotici – naglasio je Marinković.

Predsednik Upravnog odbora Sportskog saveza je Sreten Damnjanović, a članovi: Nemanja Simović i Dubravka Rodić, predstavnici Grada; Merima Kulić, rekreativni sport; Goran Drača, fudbal; Milan Vučković, SDŽ „Spartak”; Laslo Ubori, atletika; Marija Vig, školski sport; Dušan Rašković, vodeni sportovi; Zoran Kalinić, stoni tenis; Goran Banjanin, košarka; Tomislav Antelj, borilački sportovi; Veselin Uzelac, savez invalida; Stipan Vert, dizanje tegova i Кarolj Gergić, sportovi na vodi.