Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Bazen u Dudovoj šumi pokriven novim balonom

17.11.2016.

Gradski bazen u Dudovoj šumi pokriven je novim balonom koji je izrađen od specijalnih poliesterskih vlakana, dvostrano obložen PVC-om visoke čvrstine i otpornosti na ultraljubičaste zrake i plesan i potpuno vodootporan. Bazen sa novim balonom danas su na korišćenje predali zamenik gradonačelnika, Timea Horvat, i član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine, Nemanja Simović. 

10634_1.jpg 

Uz podsećanje da je dosadašnji, stari balon kojim je bio pokriven bazen u Dudovoj šumi nabavljen, kao polovan, još 1993. godine, Simović je rekao da novi balon poseduje dvostruku membranu zahvaljujući kojoj se sada ostvaruje ušteda električne energije, kao i ušteda na zagrevanju vode u bazenu, i do 50 odsto u odnosu na raniji period.

– Balon tokom dana propušta sunčeve zrake i zbog toga se postiže dodatna ušteda, jer ne mora da se uključuje unutrašnje osvetljenje. Reflektori se ne moraju uključivati čak ni po kišnom vremenu. Prilikom snežnih padavina dupla membrana na balonu omogućava brzo topljenje snežnog pokrivača na gornjem delu balona tako da je sada i bezbednost posetilaca na bazenu mnogo bolja. Garancija na novi balon je 10 godina. Na ovaj način smo u velikoj meri poboljšali uslove za sve korisnike ovog bazena, kako za vaterpoliste i plivače, tako i za veliki broj naših sugrađana koji se rekreativno bave plivanjem – istakao je Simović.

Timea Horvat je izrazila zadovoljstvo što je posle više od dve decenije na ovom bazenu konačno zamenjen balon.

10634_2.jpg

– Novi balon, nabavljen iz sredstava budžeta Grada Subotice, koštao je 10 miliona dinara, međutim, mi ćemo od sada imati velike uštede. Kao što vidite balon je bele boje, proziran je i propušta svetlost, tako da u toku dana nije potrebno dodatno osvetljenje. Stari balon bio je prilično oštećen i njegovo zagrevanje bilo je izuzetno skupo. Sa novim balonom situacija se znatno menja i potpuno je izvesno da ćemo sa njim ostvariti značajne uštede. Nadam se da će bazen sada koristiti još više naših sugrađana – istakla je Timea Horvat.

Direktor JKP „Stadion“ Robert Tot je kazao da je najveća stavka upravo ušteda koja će ovom javno komunalnom preduzeću omogućiti da ušteđena sredstva nameni za druge potrebe.

– Bez obzira što smo postavili novi balon, promena cena ulaznica neće biti. Radno vreme, takođe, ostaje isto, a bazen pod balonom će već od sutra korisnicima biti na raspolaganju. Temperatura vode je konstantna i iznosi 26 stepeni, dok je temperatura u balonu 27 stepeni. Temperatura u balonu mora da bude viša od temperature vode da bi se ostvarila ušteda, a istovremeno neće biti ni kondenzacije – naglasio je Robert Tot.

10634_3.jpg