Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Regionalna konferencija o razvoju novih vidova turizma i njihove održivosti

18.11.2016.

U Novom Sadu danas je započela sa radom dvodnevna regionalna konferencija o razvoju posebnih vidova turizma, koji mogu biti u funkciji lokalnog ekonomskog razvoja i zaštite životne sredine. Regionalnoj konferenciji o biodiverzitetu, niskokarbonskom turizmu i lokalnom ekonomskom razvoju: „Menjajući region: turizam i Agenda održivog razvoja do 2030.” prisustvovali su gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, i član  Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, Nebojša Daraboš. Na konferenciji je istaknuto da na teritoriji AP Vojvodine postoje čak 134 područja prirode pod različitim stepenima zaštite, sa bogatim biodiverzitetom, a neka  od tih područja su i pod međunarodnom zaštitom.

 10641_1.jpg

Predstavljajući projekat „Promocija ekoturizma i zaštita životne sredine Subotičke peščare i Ludaša”, Daraboš je govorio na temu: „Javno privatno partnerstvo i društveno odgovorno poslovanje u cilju finansijske održivosti zaštićenih područja”.

- Cilj projekta je jačanje kapaciteta lokalnih preduzetnika, malih poljoprivrednih proizvođača, jačanje kapaciteta upravljača zaštićenih područja, kao i stvaranje uslova za formiranje lokalnih akcionih grupa na teritoriji Subotice, Palića i Ludaša. Projekat zajednički realizuju  Grad Subotica, Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, GIZ  i Centar za istraživanje i studije turizma  - rekao je Nebojša Daraboš.

Konferenciju je organizovao Centar za istraživanja i studije turizma, uz podršku i partnerstvo Pokrajinske vlade, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ, Centralne evropske inicijative (CEI), Grada Subotice i Turističkih organizacija Srbije, Vojvodine i Crne Gore.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija odobrila je predlog da se 2017. godina proglasi Međunarodnom godinom održivog turizma. Ovom odlukom usvojenom 4. decembra 2015. prepoznata je važnost međunarodnog turizma i posebno, njegove održivosti. Odluka da se usvoji 2017. kao Međunarodna godina održivog turizma dolazi u posebno važnom trenutku kada međunarodna zajednica usvaja nove dokumente „Agenda 2030“ i „Ciljevi za održivi razvoj“, odobrene od strane Generalne skupštine UN-a.


Imunizacija

VANREDNA SITUACIJANovogodišnji koncert Subotičkog simfonijskog orkestraMedija-centar i ProtokolLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop