Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

„Dani Kanade u Subotici“

29.11.2016.

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, i članovi Gradskog veća, Miroslava Babić i Srđan Samardžić, sastali su se danas sa savetnikom ambasadora Kanade u Beogradu, Brajanom Ebelom, i Olgicom Marinković, šefom Odeljenja za odnose sa javnošću i programe obrazovanja. Tokom susreta razgovaralo se o unapređenju kulturne, ekonomske i privredne saradnje između lokalne samouprave grada Subotice i ambasade Kanade u Republici Srbiji. Na konferenciji za medije, upriličenoj nakon sastanka u Zelenoj sali Gradske kuće, istaknuto je da je naš grad, od danas do 1. decembra, domaćin manifestacije pod nazivom „Dani Kanade u Subotici“.

10665_1.jpg 

Uz izražavanje zadovoljstva što će naš grad biti domaćin trodnevnog programa „Dani Kanade u Subotici“, i uverenja da će kultura biti ta koja će otvoriti vrata za dalje razvijanje ekonomske i privredne saradnje grada Subotice i ambasade Kanade, član Gradskog veća zadužena za oblast kulture, Miroslava Babić, izjavila je da je idejna platforma ovog programa približavanje i upoznavanje sa kulturom Kanade u kojoj svoj doprinos daju ljudi, umetnici, rođeni u Srbiji, koji su odrastali, obrazovali se i stvarali u Kanadi.

Brajan Ebel je istakao da predstojeći program, koji se, kako je rekao, realizuje uz podršku brojnih partnera, pokazuje jaku kulturnu povezanost kanadske ambasade i grada Subotice.

– Kulturna raznolikost koja postoji u Subotici i Vojvodini je nešto što i mi u Kanadi, a i naš premijer Džastin Trudo zaista podržava. Smatramo da je to dobra i neraskidiva spona koja nas povezuje – naglasio je Ebel.

U okviru programa „Dani Kanade u Subotici“, danas, u 11.30 časova, u Galeriji Vinko Perčić biće otvorena izložba srpsko-kanadske umetnice Vesne Perunović, dok je za 12.30 časova najavljena poseta Ekonomskom fakultetu u Subotici. U 15.30 časova planiran je obilazak znamenitosti Subotice, a za 17 časova zakazana je poseta Jevrejskoj opštini Subotica.

U sredu, 30. novembra, od 12 časova, u Gradskoj biblioteci Subotica u okviru „Dana kanadskog filma“, predviđene su besplatne projekcije filmova za decu  i odrasle.

U četvrtak, 1. decembra, u 12 časova, u Gradskom muzeju otvoriće se izložba, dok će se u 19 časova, u Gradskoj biblioteci, održati književno veče posvećeno predstavljanju knjige kanadske dobitnice Nobelove nagrade za književnost Alis Manro.

10665_2.jpg