Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotica i Palić domaćini Evropskog univerzitetskog prvenstva u veslanju

01.12.2016.

Grad Subotica i Univerzitetski sportski savez Srbije organizovali su, u Plavoj sali Gradske kuće, konstitutivnu sednicu Organizacionog odbora Evropskog univerzitetskog prvenstva u veslanju koje će se održati u Subotici i na Paliću, od 12. do 16. jula 2017. godine.

 10675_1.jpg

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, izjavio je, obraćajući se medijima uoči konstitutivne sednice, da je ova sportska manifestacija od posebnog značaja za Pokrajinu i da ima potpunu podršku Vlade AP Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Manifestacija je, dodao je, veoma važna i za Grad Suboticu, kao i za afirmaciju veslanja koje, kako je rekao, ima dugu tradiciju na ovom prostoru.

– Veliku zahvalnost dugujemo Univerzitetskom sportskom savezu Srbije kome je povereno održavanje ovog takmičenja i koji će biti jedan od tehničkih organizatora Evropskog univerzitetskog prvenstva u veslanju koje će se 2017. godine održati na jezeru Palić i u Subotici. Zahvalio bih se gradonačelniku Subotice Bogdanu Labanu i članu Gradskog veća zaduženom za sport i omladinu, Nemanji Simoviću, što su u želji da što spremnije dočekamo ovaj veoma važan sportski događaj upriličili današnji sastanak – istakao je Vladimir Batez.

Uz podsećanje da je veslanje jedan od najrazvijenijih univerzitetskih sportova, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, prof. dr Siniša Jasnić, rekao je da dolazak više od 500 takmičara potvrđuje da za učešće na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u veslanju u prelepom ambijentu Palića vlada veliko interesovanje.

– Zahvalio bih se Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i čelnicima grada Subotice što će se ovo prvenstvo organizovati u Subotici. Univerzitetski sportski savez Srbije želi podjednako da razvija sve univerzitetske centre, a u prilog tome ide i kalendar predstojećih takmičenja: u Subotici i na Paliću će se održati Evropsko univerzitetsko prvenstvo u veslanju, Novi Sad će biti domaćin Svetskog univerzitetskog prvenstva u sambou, a 2018. godine Evropsko univerzitetsko prvenstvo u odbojci biće održano u Zrenjaninu. Mislim da je ovo dobra prilika za promociju potencijala Palića kao turističke destinacije, ali i da studente iz Subotice podstaknemo na još aktivnije bavljenje sportom – kazao je Siniša Jasnić.

Član Gradskog veća grada Subotice zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović, smatra da je predstojeće Evropsko univerzitetsko prvenstvo u veslanju lepa prilika za promociju Subotice i sporta u našem gradu.

– Volimo da se pohvalimo da smo grad olimpijskih šampiona, što i jesmo. Zahvaljujemo se Univerzitetskom sportskom savezu Srbije i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu što su prepoznali Suboticu da ima kapacitete i resurse na Paliću za organizaciju jednog ovakvog takmičenja. Interes da budemo domaćini ove prestižne sportske manifestacije prepoznali smo i u velikom broju takmičara, punim hotelima, određenom broju noćenja, naplati boravišne takse. U narednim mesecima nastavićemo saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, već sutra imamo prvi sastanak vezan za izgradnju nove atletske staze na Gradskom stadionu. Rezultate našeg rada Subotičani će moći da vide u narednom periodu. Naš cilj je da se pokrije Gradsko klizalište, da se promeni atletska staza i da završimo radove na postavljanju reflektora na Gradskom stadionu, a već smo postavili novi balon na gradskom bazenu u Dudovoj šumi – naglasio je Nemanja Simović.