Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz obrazovanja

Otvorena izložba „Škola po meri deteta”

05.12.2016.

Najboljim učesnicima na literalnom i likovnom konkursu, koju je Mreža podrške za inkluzivno obrazovanje raspisala za osnovce i srednjoškolce na temu inkluzivnog obrazovanja, uručene su nagrade. U Gradskoj biblioteci Subotica danas je svečano otvorena i izložba pod nazivom „Škola po meri deteta”, upriličena povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

10678_1.jpg 

Svečanom otvaranju izložbe prisustvovala je i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Nataša Aleksić koja je istakla značaj inkluzivnog obrazovanja i zahvalila se deci na učešću.

- Jako je lepo  što su se deca odazvala konkursu i na ovaj način podržala  svoje drugare koji imaju neku vrstu invaliditeta – naglasila je Nataša Aleksić.

Predstavnica Mreže podrške za inkluzivno obrazovanje, Branka Bešlić, rekla je da je na raspisani literarni i likovni konkurs za osnovne i srednje škole stiglo više od 100 radova.

- Ovo je treća godine kako Mreža podrške za inkluzivno obrazovanje raspisuje konkurs povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Do sada su se mahom odazivali učenici nižih razreda osnovnih škola, međutim, na konkurs raspisan ove godine radove su dostavili i osnovci iz viših razreda – kazala je Branka Bešlić.