Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Najavljeni novogodišnji koncerti Goce Tržan i Vojvođanskog kamernog orkestra

20.12.2016.

– Subotička lokalna samouprava i ove godine poklanja svojim građanima i gostima Subotice doček Nove godine na Trgu slobode. Na centralnom gradskom trgu, u subotu, 31. decembra, od 23 časa do jedan sat iza ponoći, koncert će održati pop-pevačica Goca Tržan. Nova 2017. godina tradicionalno će se dočekati uz efektan vatromet i zvuke valcera. Dan ranije, 30. decembra, od 20 časova, u Velikoj skupštinskoj sali u Gradskoj kući, ljubitelji klasične muzike moći će da uživaju u Novogodišnjem koncertu Vojvođanskog kamernog orkestra – najavila je Jasmina Stevanović, koordinator Radne grupe za organizovanje proslave dočeka nove 2017. godine, na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće.

10716_1.jpg

Ona je navela da je za organizaciju kompletnog gradskog dočeka 2017. godine u budžetu planirano 2,9 miliona dinara i da je toliko sredstava bilo opredeljeno i za novogodišnje programe na Trgu slobode i u Velikj skupštinskoj sali Gradske kuće 2015. i 2014. godine.

– Kada govorimo o novogodišnjem kulturno-zabavnom programu, opredelili smo se za izvođače za koje smatramo da svojom muzikom i kvalitetnim programom mogu da zadovolje ukus najšire publike – naglasila je Jasmina Stevanović.

Umetnički direktor Vojvođanskog kamernog orkestra, profesor violine Miloš Nikolić, istakao je da 30. decembra u Subotici nastupa orkestar u stalnom sastavu, što znači 30 članova, odnosno najcenjenijih umetnika iz sveta klasične muzike.

– Članovi Vojvođanskog kamernog orkestra su ujedno članovi i Beogradske filharmonije, Novosadske opere, Vojvođanskog simfonijskog orkestra. Ja imam tu čast kao prvi među jednakima da vodim takav orkestar. Na repertoaru će biti svakako neizbežni valceri od Štrausa, njegove polke, biće muzike iz filmova, kao i najpoznatije novogodišnje kompozicije iz celog sveta. Solisti koncerta su Pamela Kiš Ignjatov - sopran i Mirna Radulović, pobednica takmičenja Prvi glas Srbije. Dirigent koncerta biće Čaba Paško – rekao je Miloš Nikolić.

Goca Tržan nije krila zadovoljstvo što će novu, 2017. godinu da dočeka sa Subotičanima.

– Ovo za mene ima veliku simboliku jer sam ja svoju karijeru na neki način počela u Subotici. Naime, kada je grupa ‘Tap 011’ nastala naši prvi  spotovi i sve što ima veze sa prvim nastupima desilo se baš u Subotici. Ono što  mogu da obećam to je svakako odlična energija, odlična svirka. Želim da zamolim sve one koji budu dolazili na koncert da zaborave na staklene flaše i na petarde, vidim da je to veliki problem. Biće verovatno mnogo mlađe publike koja je zaista osetljiva i mislim da je naš zadatak, kao odraslih, odgovornih ljudi da ih pripazimo da im se nešto loše ne desi. Najmanje što možemo je da ne nosimo sa sobom pirotehničke naprave – kazala je Goca Tržan

O merama bezbednosti, ali i o ponudi u okviru tradicionalnog Zimskog vašara „Winterfest“, koji će biti otvoren i u novogodišnjoj noći, član Radne grupe za organizovanje proslave dočeka nove 2017. godine, Branislav Joka, rekao je da će centralni gradski trg i ove, kao i svih prethodnih godina, biti obezbeđen i ograđen i da u taj ograđeni prostor neće biti dozvoljeno unošenje metalne i staklene ambalaže i pirotehničkih sredstava.  

Što se tiče gastronomske ponude na nekoliko štandova novogodišnjeg vašara nudiće se građanima kuvano vino, šampanjac, kao i neke vrste jela.

Ulaznice za koncert Vojvođanskog kamernog orkestra, po ceni od 2.000 dinara, moći će da se nabave od 28. decembra, u suvenirnici Gradske kuće.