Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Proglašeni najbolji sportisti u 2016. godini

22.12.2016.

U okviru tradicionalne akcije „Sportista godine“ koju već dugi niz godina organizuju „Subotičke novine“, Sportski savez Subotice i grad Subotica, večeras su u Velikoj skupštinskoj sali Gradske kuće uručeni pehari i priznanja najboljim subotičkim sportistima i sportskim kolektivima u 2016. godini. Ove godine najbolje je, prvi put, birao žiri sastavljen od članova koji su bili proglašeni za najbolje seniore Subotice. Priznanje „Sportista godine“ pripalo je rvaču Davoru Štefaneku (seniori), dizaču tegova Tamašu Kajdočiju (juniori) i mačevaocu Mioni Petri Knežević (pioniri), dok je Rvački klub „Spartak“ proglašen za najbolji sportski kolektiv.

10723_1.jpg

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je, tim povodom, rekao da je malo gradova u Srbiji koji, poput Subotice, mogu da se pohvale da su grad olimpijskih šampiona, da smo pratili dešavanja na Olimpijskim igrama u Brazilu i bili ponosni, posebno mi, Subotičani, kada se čula himna naše zemlje zahvaljujući zlatnom Davoru Štefaneku.

- Ponosimo se i Nikolom Kalinićem, članom naše košarkaške reprezentacije koja je u Riju osvojila srebrnu medalju. Imali smo, u ovoj godini koja je na izmaku, i svetske i evropske prvake na koje smo, takođe, veoma ponosni. Ti rezultati su razlog što želimo da i u narednim godinama pružimo još veću podršku našim sportistima, pre svega kroz povećanje budžeta za sport koji će već za 2017.  godinu biti značajno uvećan – rekao je gradonačelnik Laban.  

Svedoci ste, dodao je, da smo ove jeseni već dosta učinili na izgradnji nove sportske infrastrukture. Stubovi za reflektore na Gradskom stadionu su podignuti, a početkom godine očekuju nas radovi na postavljanju elektro-instalacija, kako bi ovaj projekat u celini bio realizovan tokom proleća.

10723_2.jpg

- Takođe, u saradnji sa Pokrajinskom vladom, tokom naredne godine krećemo i u izgradnju nove atletske staze na Gradskom stadionu, a novi balon na bazenu u Dudovoj šumi postavljen je još sredinom novembra. U godini koja je pred nama, trudićemo se da u saradnji sa Vladom Republike Srbije i Pokrajinskom vladom obezbedimo što više sredstava da kroz kvalitetne projekte gradimo novu sportsku infrastrukturu u našem gradu – naglasio je Bogdan Laban.

Prisutnima u Velikoj skupštinskoj sali obratili su se i Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, i Vlado Tomić, direktor „Subotičkih novina”.

Priznanje za jubilej dobili su Jedriličarski klub Palić, Džudo klub Spartak i Parastreličarski klub Veteran. Posebna priznanja pripala su Stipanu Vertu, Dušku Dražiću, Luki Andrašiću, pionirskoj ekipi ŽOK Spartak, Tenis klubu Spartak (pioniri), Vaterpolo klubu Spartak „Prozivka” i Radulu Raduloviću.

10723_3.jpg