Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Palićani počeli sa potpisivanjem izjava za priključak na kanalizacionu mrežu

27.12.2016.

Na zboru građana Palića, održanom večeras u Kongresnoj sali Velike terase na Paliću, predstavljene su mogućnosti priključka na buduću kanalizacionu mrežu koja će se u ovom naselju izgraditi u okviru „Projekta zaštite biodiverziteta Palić/Ludaš“, čiju implementaciju finansira nemačka KfW banka. O značaju projekta za Palić i Suboticu i detaljima Projekta okupljenim meštanima govorili su predstavnici grada, Mesne zajednice „Palić“, Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje i Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

 10736_1.jpg

Početak izgradnje buduće kanalizacione mreže kojom bi trebao da bude pokriven veći deo naselja Palić planiran je za sredinu naredne godine. Pre početka izgradnje potrebno je da građani Palića potpišu izjave kojima stiču pravo da se pod povoljnim uslovima priključe na buduću kanalizacionu mrežu, a to podrazumeva cenu priključka u iznosu od 27.021,38 dinara, odobren popust od 20 odsto u slučaju avansnog plaćanja u celosti i mogućnost plaćanja na 24 rate.

Cena je znatno niža od tržišne, jer je projekat od velikog značaja i za meštane, i za ceo grad i za razvoj Palića kao turističke destinacije. Ona se neće menjati za one koji na vreme potpišu izjavu o spremnosti za priključak na buduću kanalizacionu mrežu.

Građani Palića pokazali su izuzetnu zainteresovanost i neki su već tokom zbora potpisali izjave.

Palićani ne treba da brinu, izjave će svakako biti poslate na kućnu adresu,  odnosno moći će da se podignu u prostorijama MZ „Palić“, kao i u prostorijama JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica.

Popunjene i potpisane izjave građani treba da pošalju putem pošte (poštarina plaćena), ili lično da ih predaju u prostorijama MZ „Palić“, kao i u prostorijama JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica.

Mapa projektovane, buduće kanalizacione mreže može da se pogleda u prostorijama Mesne zajednice Palić, na sajtu javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ (www.vodovodsu.rs) i na zvaničnoj internet prezentaciji grada Subotice (www.subotica.rs).

Sve informacije o Projektu zaštite biodiverziteta Palić/Ludaš ubuduće će moći da se prate i na baneru na zvaničnoj internet prezentaciji grada Subotice (www.subotica.rs).

10736_2.jpg