Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa

29.12.2016.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford priredili su danas, u Velikoj skupštinskoj sali Gradske kuće, tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa, ustanova, institucija, privrede, javnih preduzeća, kao i za predstavnike javnog i političkog života.

10745_1.jpg

Uz ocenu da bi se i za 2016. godinu moglo reći da nije bila laka, gradonačelnik Laban je u svom obraćanju izrazio uverenje da nas i u predstojećoj godini očekuju nova iskušenja na koja se, kako je rekao, može odgovoriti partnerskim odnosom između lokalne samouprave i državnih organa i još intenzivnijom saradnjom.    

- S obzirom na to da smo na istom zadatku, a to je rad u interesu naše zajednice, na nama je da i u 2017.  godini donosimo odluke kojima ćemo da omogućimo dalji razvoj našeg grada i unapređenje života svih građana Subotice – rekao je Bogdan Laban.

Ovu godinu na izmaku, naveo je, obeležili su nastavak radova na izgradnji obilaznice oko Subotice, tzv. „Ipsilon kraka“; završetak pete i početak šeste faze radova na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji zgrade Narodnog pozorišta; izgradnja poslovno-proizvodne hale i dvosmernog saobraćajnog priključka na državni put Subotica-Sombor u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“; početak realizacije projekta vezanog za novi carinski terminal u Slobodnoj zoni Subotica; ulaganje u razvoj putne infrastrukture, vodovodne i kanalizacione mreže i uređenje kanalske mreže; investiranje u sanaciju objekata obrazovnih ustanova i rad na novim projektima koji će doprineti da Palić zainteresuje turiste i svojom ponudom postane vodeća turistička destinacija u regionu.

10745_2.jpg

– U narednoj godini očekujemo proširenje proizvodnih kapaciteta i otvaranje novih radnih mesta u Privrednoj zoni ’Mali Bajmok’. Kompanija ‘Kontitek fluid Srbija’ u svom programu planira za 2017. godinu povećanje broja zaposlenih za oko 250 radnika. Očekuje se i da će ’Ametek’, za čije potrebe se u privrednoj zoni gradi proizvodna hala površine 10.000 kvadratnih metara, u narednom periodu ostvariti svoje namere i zaposliti oko 200 radnika. Uskoro ćemo moći da se pohvalimo sa još jednom novom kompanijom koja će, takođe, poslovati u okviru Privredne zone ‘Mali Bajmok’ i koja će zaposliti oko 100 radnika – naglasio je gradonačelnik Bogdan Laban.

Tivadar Bunford je, između ostalog, kazao da je Skupština grada u proteklih šest meseci uz dve svečane sednice održala i sedam redovnih sednica na kojima je razmatrano ukupno 240 tačaka dnevnog reda. Usvojene su brojne, veoma važne  odluke, između ostalog i budžet grada za narednu godinu, koji je manji od ovogodišnjeg, ali je razvojno orijentisan.

10745_3.jpg

- Od ukupnog iznosa budžeta više od 23 odsto namenjeno je za  investicije. Sa ovim investicijama želimo da ispunimo izborna obećanja građanima i da im poboljšamo uslove za život. Iza nas je godina puna izazova, ali smo marljivim i poštenim radom stvorili čvrst temelj za realizaciju brojnih projekata od strateškog značaja za Suboticu. Izvanredna je komunikacija s višim političkim nivoima, i zato, kako smo obećali, u 2017. godini će u Subotici biti realizovani mnogi projekti – istakao je Tivadar Bunford.

Prijemu je prisustvovao i predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, koji je, obraćajući se prisutnima, podvukao da Subotica ima potencijal da postane ponos države i dragulj u ovom regionu.

10745_4.jpg

– Ja verujem u to da Subotica može da bude grad-ponos za našu državu, verujem da Subotica sa svojim okruženjem može da bude dragulj u ovom regionu i da su se složile kockice za to da od ovog uverenja napravimo realnost. I moram da kažem da sve, manje-više, zavisi od nas – rekao je Ištvan Pastor.