Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Doček Nove godine uz Gocu Tržan, zvuke valcera i vatromet

31.12.2016.

U organizaciji grada Subotice, oko četiri hiljade Subotičana dočekalo je novu, 2017. godinu na centralnom gradskom trgu uz pop pevačicu Gocu Tržan, zvuke valcera i veličanstveni vatromet.

10748_6.jpg

Više od dva sata publika je, uprkos hladnom vremenu, uživala u starim i novim hitovima Goce Tržan, koja je, uz sjajnu pratnju svoga benda, u ovoj nezaboravnoj novogodišnjoj noći pevala i najpopularnije pop, rok i folk hitove drugih izvođača.

Tokom koncerta naša poznata pevačica pozvala je prisutne na glavnom gradskom trgu da u najveselijoj noći, sledeći njen primer, budu humani i sa svojih mobilnih telefona pošalju SMS poruke na humanitarne brojeve ispisane na telopu i na taj način pomognu Subotičanima kojima je zbog teške bolesti pomoć neophodna.

U ponoć je, tradicionalno, uz zvuke Štrausovog valcera „Na lepom plavom Dunavu“ priređen i petominutni, u našem gradu do sada neviđeni vatromet. Među okupljenim građanima na Trgu slobode bio je i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

10748_7.jpg

Osim predivne atmosfere, doček nove, 2017. godine obeležila je i činjenica da u prostoru na trgu rezervisanom za publiku, u koji, inače, nije bilo dozvoljeno unošenje metalne i staklene ambalaže i pirotehničkih sredstava, nije ispaljena nijedna petarda niti se dogodio bilo kakav incident.

Pored uživanja u zvucima odlične muzike građanima je bilo omogućeno i da se okrepe kuvanim vinom ili toplim čajem koji su nuđeni sa štandova Zimskog vašara „Winterfest“.

10748_8.jpg

U petak, 30. decembra, od 20 časova, u Velikoj skupštinskoj sali Gradske kuće, sjajan novogodišnji koncert održao je Vojvođanski kamerni orkestar.

Na repertoaru su bili neizbežni Štrausovi valceri i polke, muzika iz filmova, kao i najpoznatije novogodišnje kompozicije iz celog sveta. Solisti koncerta bili su Pamela Kiš Ignjatov - sopran i Mirna Radulović, pobednica takmičenja Prvi glas Srbije. Dirigent koncerta bio je Čaba Paško.

10748_9.jpg

Članovi Vojvođanskog kamernog orkestra su, ujedno, i članovi Beogradske filharmonije, Novosadske opere, Vojvođanskog simfonijskog orkestra.