Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz obrazovanja

Nova priznanja za polaznike Likovne radionice „EmArt“

01.02.2017.

Zamenica gradonačelnika grada Subotice, Timea Horvat, uručila je danas, u Zelenoj sali Gradske kuće, medalje polaznicima Likovne radionice „EmArt“, osvojene tokom poslednja tri meseca na međunarodnim takmičenjima u Rumuniji, Bugarskoj i Indiji.

10815_1.jpg

Zlatna medalja u gradu Golesti u Rumuniji pripala je Hajnalki Jurčak za rad na temu narodna tradicija kroz godišnja doba. Na istom takmičenju Teodora Apt osvojila je srebrnu medalju.

Zlatnu medalju sa međunarodnog takmičenja u Bugarskoj, u gradu Bansko,  na slobodnu temu, osvojila je Aurora Uglik, dok je iz indijskog grada Hajderabada, takođe na slobodnu temu, zlatna medalja stigla za Ritu Kavai.   

Svečanosti su prisustvovali roditelji nagrađene dece i Emilija Grubanov Martinek, učiteljica u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” i rukovodilac Likovne radionice „EmArt” koja 2. februara 2017. godine obeležava 15 godina postojanja i rada.

Timea Horvat je, tom prilikom, izrazila zadovoljstvo zbog postignutog uspeha mladih umetnica i njihovog doprinosa afirmaciji Likovne radionice „EmArt“ i grada Subotice.

U ime nagrađene dece, njihovih roditelja i svoje ime, na srdačnom prijemu zahvalila se Emilija Grubanov Martinek, ističući da je radosna što se uspesi ove dece priznavaju na ovako svečan način u Gradskoj kući, a ne u četiri zida neke učionice.