Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Atletski savez Srbije poklonio Subotici projekat atletske staze za Gradski stadion

09.02.2017.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Nemanja Simović i gradski menadžer Zagorka Panić, sastali su se danas sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom, generalnim sekretarom Atletskog saveza Srbije (ASS), Slobodanom Brankovićem, i predsednikom Atletskog kluba Spartak, Slobodanom Vojinovićem. Tokom susreta razgovaralo se o intenziviranju međusobne saradnje, postavljanju atletske tartan staze na subotički Gradski stadion po upravo završenom projektu i izgradnji nove sportske infrastrukture u našem gradu.

10824_1.jpg

Obraćajući se medijima uoči sastanka u Zelenoj sali Gradske kuće, gradonačelnik Laban je izjavio da je postavljanje nove atletske tartan staze na Gradskom stadionu zajednički projekat grada Subotice, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Atletskog saveza Srbije.  
    
– Danas od Atletskog saveza Srbije zvanično preuzimamo projekat za izgradnju nove atletske staze. Obaveza grada Subotice je da izvrši pripremne radove koji obuhvataju skidanje postojeće stare podloge, kao i nivelaciju terena. Postavljanje nove tartan staze finansiraće Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Ministarstvo omladine i sporta – naglasio je gradonačelnik Laban.

Želja subotičke lokalne samouprave je, dodao je, da se kroz što više realizovanih projekata, u saradnji sa pokrajinskim i republičkim organima vlasti, izgradi nova sportska infrastruktura u našem gradu.  

– Radove na postavljanju novih reflektora na Gradskom stadionu završavamo na proleće. Ukoliko tokom leta postavimo i novu atletsku stazu, Gradski stadion će, na zadovoljstvo velikog broja sportista i rekreativaca, biti funkcionalniji, a poprimiće i mnogo lepši izgled – rekao je Bogdan Laban.

Slobodan Branković je istakao da Atletski savez Srbije poklanja Subotici projekat atletske staze za Gradski stadion i da je svaki grad u kome se izgradi atletska infrastruktura bogatiji za jedan objekat gde svi građani mogu da se bave sportom.

– Pred svima nama je velika odgovornost da Subotičanima podarimo atletsku stazu kakvu je Subotica, kao grad atletike, imala pre tridesetak godina. Ovo je grad sa dugom tradicijom u atletici i zaslužuje jednu modernu atletsku stazu na kojoj će se trenirati i takmičiti. S obzirom na to da ima ozbiljnu hotelsku infrastrukturu, verujem da će se u Subotici uskoro održavati i značajni međunarodni atletski događaji – kazao je Branković.

Vladimir Batez je podvukao da su Vlada AP Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu još letos podržali prioritete Atletskog saveza Srbije, da je razvoj sportske infrastrukture od kapitalnog značaja i da je Pokrajinska vlada u ovoj godini, pored Subotice, predvidela i podršku gradu Zrenjaninu, za rekonstrukciju gradskog stadiona i izgradnju atletske staze, što je, kako je rekao, i ASS delegirao kao neke od prioriteta razvoja sportske infrastrukture na teritoriji AP Vojvodine.

- Zajedničkim snagama Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, ono što smo zacrtali sigurno ćemo uspešno privesti kraju – poručio je Vladimir Batez.

10824_2.jpg