Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti

Narodnoj kuhinji 50 kilograma turijske kobasice

10.02.2017.

Na Trgu slobode danas je održana promocija tradicionalne, 33. po redu, manifestacije „Kobasicijada – Turija“. Gosti iz Turije i ove godine su predstavnicima Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica za potrebe Narodne kuhinje predali poklon – 50 kilograma  sveže kobasice. U ime grada Subotice, primopredaji donacije prisustvovali su zamenica gradonačelnika Timea Horvat, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite Ilija Đukanović i Šimon Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za oblast poljoprivrede.

10828_1.jpg
Predsednik Organizacionog odbora „Kobasicijade – Turija”, Miroslav Medurić, rekao je, tim povodom, da se u Subotici, Somboru i Novom Sadu tradicionalno promoviše ova manifestacija koja će se održati od 25. do 26. februara u Turiji. Medurić je najavio da će se prvog dana „Kobasicijade” izneti najduža kobasica od 3033 metra, koja će se prodavati na dužni metar.

U ime lokalne samouprave i svoje lično ime Ilija Đukanović se zahvalio udruženju iz Turije na donaciji i podsetio da obroke iz Narodne kuhinje u Subotici dobija 1.100 korisnika.

– Zahvaljujem se udruženju iz Turije što su  i ove godine u našem gradu i obezbedili 50  kilograma turijske kobasice za potrebe Narodne kuhinje. Svaka donacija za Narodnu kuhinju je veoma značajna, bez obzira da li je u vidu hrane ili opreme. Ove godine obezbedili smo 31,2 miliona dinara iz budžeta grada za potrebe korisnika Narodne kuhinje” – istakao je Đukanović.

Siniša Trajković, predsednik Crvenog krsta Subotica zahvalio je udruženju iz Turije koje svake godine donira svoj proizvod korisnicima Narodne kuhinje, kao i gradu  Subotici  što je omogućio prostor za održavanje manifestacije.

Turističko-privredna manifestacija „Kobasicijada – Turija“ u Subotici je promovisana po 28. put.