Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotica na 39. Međunarodnom sajmu turizma

23.02.2017.

U Beogradu je danas počeo 39. Međunarodni sajam turizma na kome se, do 26. februara, pod sloganom „Uživajte na vreme!“, u šest izložbenih hala predstavlja više od 1.100 izlagača iz 56 zemalja, među kojima su i Kina, Rusija i Indija. Sajam je svečano otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić. Partner Sajma turizma je Crna Gora. Na ovoj prestižnoj manifestaciji predstavljaju se i Turistička organizacija grada Subotice i preduzeće „Park Palić“, zajedničkom promocijom destinacije.

10854_1.jpg

Otvarajući sajam, Vučić je naveo da je Srbija prošle godine od turizma zaradila milijardu i 42 miliona evra, odnosno 200 miliona evra više od Crne Gore.

- Crna Gora ima predivno more, planinske vence, Skadarsko jezero, sve što jedna prelepa zemlja može da ponudi. Srbija se nije nikad isticala turizmom, to nije najvažnija privredna grana, ali smo u 2016. godini zaradili 200 miliona evra više od Crne Gore od turizma - rekao je Vučić i čestitao Beogradskom sajmu i Ministarstvu turizma na odličnim rezultatima.

Turističke organizacije grada Subotice na ovogodišnjem sajmu promovisaće kampanju „Odlično! 5!”, povodom 555 godina pisane istorije Palića. Kampanja se, kako je izjavila v. d. direktora Turističke organizacije grada Subotice Andrijanа Balać, zasniva na podatku da je Palić u pisanim dokumentima prvi put pomenut 1462. godine, odnosno pre tačno 555 godina u spisu kojim je kralj Matija pustaru županije Čongrad poklonio svojoj majci.

– Kampanja ’Odlično! 5!’ zasniva se na zamisli da se tokom pet letnjih meseci, od maja do septembra, organizuje promotivna akcija koja će biti u znaku ’petice’. Veliki broj naših ugostiteljskih objekata se odazvao i aktivno će se uključiti u ovu akciju, pa će u tom periodu odobriti gratis noćenje za one koji ostvare pet noćenja, dati popust od 555 dinara na cenu smeštaja, pet odsto popusta na cenu izleta, odobriti pet besplatnih ulaznica ili obilazaka i slično – naglasila je Andrijana Balać.

10854_2.jpg

Tim povodom, dodala je, putem mejla i biltena - PR tekstovima i najavama zajedničkih promotivnih akcija, biće „targetirane” domaće i regionalne turističke agencije i medijske kuće i to ne samo za vreme nego i nakon Sajma.  

– Glavna tema ne znači i jedina tema, tako da će na sajmu biti predstavljena celokupna turistička ponuda koja je sažeta u brošurama: Subotica – Turistički vodič, Palić – Turistički vodič. Uz ovo, biće izloženi i pojedinačni turistički promotivni materijali su-izlagača i drugih zainteresovanih. Da bismo privukli  poslovne posetioce i individualne posetioce Sajma, ali i novinare, na štand Subotice i Palića i predstavili im našu turističku ponudu, planiramo je da organizujemo igru za posetioce. U tu svrhu naši su-izlagači su obezbedili  više od 15 vaučera za vikend pakete u Subotici, Paliću i Kelebiji  čije izvlačenje će biti organizovano na Sajmu, u subotu 25. februara – rekla je Andrijana Balać.