Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Uručene nagrade u akciji „Medalja Lajoša Vermeša”

24.02.2017.

Danas su uručene nagrade u akciji „Medalja Lajoša Vermeša”, kroz koju se promovišu najbolji sportisti Subotice. Ovim činom okončana je jedanaesta sezona akcije jedinstvene po načinu glasanja: 30 članova žirija, sastavljenog od novinara, sportskih radnika i trenera, kroz stranice medijskog partnera akcije „Subotičkih novina”, javno je iznelo svoj sud o rezultatima sportista i sportskih klubova, ovoga puta za 2016. godinu.

10858_1.jpg

Najbolji sportista u 2016. godinu je Davor Štefanek, rvač Spartaka. Vermešove medalje dobili su i Tamaš Kajdoči, iz Kluba dizača tegova Spartak, kao i Martin Mačković, član Veslačkog kluba Palić. Vermešovu medalju za najbolji klub dobio je Klub dizača tegova Spartak, a medalju za podvig godine Luka Andrašić, mladi stonoteniser Spartaka.

Priznanja u vidu Vermešovih plaketa dobili su sportisti i sportistkinje koji su ostvarili plasman od četvrtog do desetog mesta: Jovana Ilić (IV), Leona Rogić (V), Novak Savić (VI), Veselin Jelić (VII), Alegra Poljak (VIII), Kristijan Juhas (IX), Nikola Mirković (X) i Gabor Sagmajster (X).

Svečanoj dodeli priznanja prisustvovao je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, koji je istakao da je 2016. bila godina dobrih rezultata za subotičke sportiste.

– Pored olimpijskog šampiona Štefaneka, Subotica je prošle godine imala i vicešampiona iz Brazila, ali i prvake Evrope i sveta. Da bi se i dalje postizali takvi rezultati, potrebno je kontinuirano ulaganje u sport. Kada je, krajem juna 2016. godine, konstituisana nova gradska vlast rekli smo da bi, što se sporta tiče, trebalo da se realizuju četiri važna projekta. Prvi, vezan za pokrivanje bazena u Dudovoj šumi novim balonom, odavno je završen. Drugi i treći projekat odnose se na postavljanje reflektora i izgradnju atletske staze na Gradskom stadionu, a četvrti na pokrivanje Gradskog klizališta – podsetio je Nemanja Simović.

10858_2.jpg

Na Gradskom stadionu, dodao je, u toku je faza postavljanja reflektora i električnih instalacija, dok su za novu atletsku stazu, čija će se izgradnja realizovati kroz saradnju Grada Subotice, Pokrajine i Atletskog saveza Srbije, pored gotovog projekta obezbeđena i sredstva.

– Preostaje nam da ispunimo i višedecenijsku želju ljubitelja zimskih sportova vezanu za pokrivanje klizališta. Ulaganja u infrastrukturu, uz povećanje budžeta namenjenog sportu, sigurno će značajno pomoći našim sportistima da postižu još bolje rezultate – naglasio je Simović.

Ova akcija Sportsko-rekreativnog udruženja „Vermeš 1860” podržana je od strane Grada Subotica, a medijski partner su „Subotičke novine”.Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop