Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana 8. sednica Skupštine grada

27.02.2017.

Na današnjoj, 8. sednici Skupštine grada Subotice usvojeno je svih 55 tačaka dnevnog reda. Pored rešenja o davanju saglasnosti na statute, za 11, i programe poslovanja za 14 javnih i javno-komunalnih preduzeća, doneti su, između ostalog, i Odluka o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2017. godinu, Odluka o promeni naziva ulice i Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o naknadama za upotrebu lokalnih puteva na teritoriji grada Subotice.

10866_1.jpg

Odbornici su većinom glasova (30 za, 18 protiv i 9 uzdržano) doneli Odluku o promeni naziva ulice Vikend naselje bb, na Paliću, u ulicu Branislava Brane Crnčevića.

Komisija za davanje predloga za naziv ulica i trgova na teritoriji grada Subotice na sednici održanoj 21. oktobra 2016. godine dala je predlog za promenu naziva ulice Vikend naselje bb, Palić, na taj način da novi naziv ulice bude ulica Branislava Brane Crnčevića.

U skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi u postupku davanja prethodne saglasnosti na naziv ulice, pribavljena su mišljenja Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine i Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu je, 23. januara 2017. godine, dao prethodnu saglasnost na Predlog odluke o davanju naziva ulici Vikend naselje bb Palić u ulicu Branislava Brane Crnčevića.

Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2017. godinu predstavlja osnovni instrument sprovođenja aktivne politike zapošljavanja na lokalnom nivou u 2017. godini, kojim se definišu ciljevi i prioriteti politike zapošljavanja na lokalnom nivou i utvrđuju programi i mere koje će se realizovati kako bi se dostigli postavljeni ciljevi i omogućilo održivo povećanje zaposlenosti. Lokalni akcioni plan zapošljavanja donosi se na osnovu Zakona o zapošljavanju i osiguranju u slučaju nezaposlenosti.

Odlukom o budžetu Grada Subotice planirano je 14.250.000,00 dinara, 8.000.000 dinara za javne radove, dok je 6.250.000 dinara planirano za subvencije poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje teže zaposlivih kategorija.

Na osnovu Odluke o naknadama za upotrebu lokalnih puteva na teritoriji grada Subotice utvrđena je visina naknada za vanredni prevoz, postavljanje reklamnih tabli i oglašavanje na lokalnom putu, zakup delova zemljišnog pojasa lokalnog puta, postavljanje vodova i instalacija na lokalnom putu (za vodovod, kanalizaciju, električne, telefonske, telegrafske vodove, elektronske komunikacije i sl.), kao i godišnja naknada za korišćenje komercijalnih objekata kojima je omogućen pristup sa lokalnog puta.

Skupština je i formalno izglasala završetak mandata odborniku Slavku Paraću koji je nedavno preminuo. Na mestu Paraća, odbornik u odborničkoj grupi Demokratske stranke („Za pristojnu Suboticu”) biće Daniel Kovačić.

Odbornici Igor Popov (Ruska stranka) i Josipa Ivanković (Pokret za građansku Suboticu) pristupili su Odborničkoj grupi „Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje”.

Predsednik Skupštine Tivadar Bunford obavestio je odbornike da će, u cilju modernizacije i efikasnijeg rada, dobiti tablet uređaje kako bi preko njih mogli da prate skupštinska zasedanja. Bunford je najavio da će odbornici pre toga proći kroz obuku za korišćenje.