Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Potpisan Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta

08.03.2017.

U Gradskoj kući zaključen je Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta površine 1,8 hektara, u Privrednoj zoni „Mali Bajmok”, između Grada Subotice, koga zastupa gradonačelnik Bogdan Laban i firme „4 Cam“, ogranak Novi Sad, čiji je zakonski zastupnik Aldo Alesio Kaminada, vlasnik kompanije „Kaminada“, iz Italije. Ugovor je potpisan na osnovu Rešenja gradonačelnika o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Subotice, po sprovedenom postupku javnog nadmetanja (licitacije). Ugovorena kupoprodajna cena za zemljište iznosi 23.347.869 dinara.

10894_1.jpg

Gradonačelnik Bogdan Laban je, tim povodom, izjavio da će investitor iz Italije u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ izgraditi proizvodnu halu i nakon realizacije kompletne investicije ukupno zaposliti 120 radnika.

Uz konstataciju da je ovo bitan dan za naš grad, gradonačelnik Laban ja naglasio da će svakodnevan rad na otvaranju novih radnih mesta i ubuduće biti imperativ subotičke lokalne samouprave.  

Aldo Alesio Kaminada je najavio da u okviru prve faze svog investicionog projekta namerava da sagradi proizvodni objekat površine oko 2.200 metara kvadratnih, u okviru kojeg će vršiti izradu plastičnih komponenti, i da zaposli oko 25 radnika.

10894_2.jpg

Želja nam je, dodao je, da naše proizvodne pogone u narednih nekoliko godina proširimo na 10.000 metara kvadratnih i da pored već postojećeg klijenata, „Ameteka“, uspostavimo saradnju i sa kompanijom „Dunkermotoren“, koja takođe posluje u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“.

Licitacija za otuđenje građevinskog zemljišta u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ održana je 7. februara 2017. godine. Podneta je jedna prijava na oglas od strane „4 Cam”, ogranak Novi Sad, koja ispunjava propisane uslove. Po Odluci o pribavljanju, otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemljišta i pretvaranju prava zakupa na građevinskom zemljištu u pravo svojine – izlicitirana cena je početna tržišna cena, odnosno procenjena tržišna cena u iznosu od 23.347.869 dinara.