Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Lopte za klubove Područnog fudbalskog saveza

13.03.2017.

U Gradskoj kući danas su predate fudbalske lopte klubovima koji pripadaju Područnom fudbalskom savezu (PFS) Subotica. U prisustvu gradonačelnika Subotice, Bogdana Labana, i člana Gradskog veća zaduženog za sport i omladinu, Nemanje Simovića, 174 lopte marke „selekt”, nabavljene sredstvima koja je obezbedio Fudbalski savez Vojvodine (FSV) predstavnicima 62 fudbalska kluba sa područja PFS Subotica uručili su predsednik FSV, Dragan Simović, i Nenad Nikolić, potpredsednik FSV i predsednik PFS Subotica.

10904_1.jpg

Gradonačelnik Laban je, obraćajući se prisutnima u svečanoj sali Gradske kuće, rekao da je malo gradova koji mogu da se pohvale ovako velikim brojem fudbalskih klubova u raznim rangovima takmičenja.

– Za to ste, pre svega, zaslužni vi, kao sportski radnici, a mi ćemo, kao lokalna samouprava, učiniti sve da vam taj rad i olakšamo – istakao je Bogdan Laban.

Upravo danas je kraj radova na postavljanju novih reflektora na Gradskom stadionu, a tokom vikenda imali smo i njihovo probno puštanje u rad, kazao je gradonačelnik, i najavio da bi ovih dana stručnjaci iz kompanije „Filips“ trebalo da izvrše radove na profesionalnom usmeravanju svetlosnih reflektora na teren.

10904_2.jpg

– Verujem da ćemo do kraja marta, kako smo i obećali, reflektore predati na upotrebu – naglasio je gradonačelnik Laban, i dodao da je, kada je reč o Gradskom stadionu, u toku pribavljanje neophodne dokumentacije i dozvola za izgradnju nove atletske tartan staze.

Uz izražavanje zahvalnosti Fudbalskom savezu Srbije i Fudbalskom savezu Vojvodine što se Subotica našla na mapi gradova koji dobijaju ovu pomoć, Bogdan Laban je rekao da se nada da će Fudbalski klub Spartak ostvariti plasman u „plej-of“ kako bi i naši sugrađani bili u prilici da posmatraju utakmice u večernjim terminima sa našim najboljim fudbalskim klubovima.

Dragan Simović je, između ostalog, naveo da su lopte nabavljene nakon krajem prošle godine donete odluke Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Vojvodine da se na ime finansijske pomoći za realizaciju planiranih programskih aktivnosti svim područnim fudbalskim savezima, kao i Gradskom fudbalskom savezu Novi Sad, uplate određena sredstva za potrebe nabavke fudbalskih lopti za klubove sa teritorije nadležnog saveza.