Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održan Dan talenata Vojvodine

17.03.2017.

Vojvođanski savet za negovanje talenata organizovao je, u Gradskoj kući, peti po redu Dan talentovanih učenika, s ciljem da se nagrade učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti visokoškolskih ustanova koji su već postigli zapažene rezultate na različitim takmičenjima i manifestacijama u oblastima društvenih i prirodnih nauka, sportu, likovnoj i muzičkoj kulturi. Svečanosti, u okviru koje su dodeljene nagrade u nekoliko kategorija, prisustvovala je i zamenik gradonačelnika Subotice Timea Horvat.

10914_1.jpg

Predsednica Saveta za negovanje talenata Vojvodine (VTT), Ibolja De Negri, rekla je u svom pozdravnom govoru da je cilj organizacije, koja je osnovana 2010. godine, pomoć u ispoljavanju talenta i briga o talentima.

– Talenat je veliko blago, i njegovo prepoznavanje, podrška predstavlja veću odgovornost i od uobičajenog – naglasila je De Negri.

Timea Horvat je u ime subotičke lokalne samouprave i svoje ime čestitala nagrađenima i poželela im puno sreće i uspeha u daljem radu.

Izrazila je, takođe, i zahvalnost Vojvođanskom savetu za negovanje talenata na višegodišnjem radu, kao i roditeljima nagrađenih učenika koji su, kako je rekla, odgojili tako dobru i talentovanu decu pružajući im pomoć u postizanju rezultata.

10914_2.jpg

– Mesto dodele nagrada, svečana sala naše Gradske kuće je naš ponos. Ali danas, dragi nagrađeni učenici, vi ste ponos Subotice, i nadam se da ćete otvorenog i čistog srca, puni znanja i dobrote, izgraditi jedno lepše i bolje sutra – naglasila je Timea Horvat.

VTT je pre pet godina pokrenuo tradiciju izbora Malih talenata (osnovne škole), Obećavajućih talenata (srednje škole), Izvanrednih talenata (visoko obrazovanje) odnosno priznanja Ambasadora talenata, s kojom se želi privući pažnja na primerne rezultate, važnost rada pedagoga i one istaknute javne ličnosti, koje predstavljaju putokaz mladima.

Na 5. Danu talenata u kategoriji Mali talenti nagrađeno je 10 osnovaca, u kategoriji Obećavajući talenti 11 srednjoškolaca, a u kategoriji Izvanredni talenti dva studenta. Nagrada Mladi talenat dodeljena je Timei Lerinc. Likovni umetnik Endre Penovac i pijanistkinja Rita Kinka izabrani su za ambasadore talenata.