Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz obrazovanja

Podrška talentovanim umetnicima

23.03.2017.

Zamenica gradonačelnika Subotice, Timea Horvat, uručila je danas, u Plavoj sali Gradske kuće, medalje polaznicima Likovne radionice „EmArt“, osvojene na međunarodnim takmičenjima u Poljskoj, Ukrajini i Južnoj Koreji. Teodora Nikić osvojila je zlatnu medalju u gradu Pjongteku  (Pyeongtaek) u Južnoj Koreji, Lara Erdelji Pataki zauzela je prvo mesto u Poljskoj, a medalju u Ukrajini osvojila je Tifani Kujundžić.

10928_1.jpg

Timea Horvat je, tom prilikom, izrazila zadovoljstvo zbog postignutog uspeha mladih umetnika i umetnica koji, kako je rekla,  rade na afirmaciji našeg grada. Poželela im je da i dalje nastave da razvijaju svoj talenat, da na tom putu istraju i da u budućnosti napreduju mnogo više.

Svečanosti su prisustvovali roditelji nagrađene dece i Emilija Grubanov Martinek, učiteljica u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” i rukovodilac Likovne radionice „EmArt”.

U ime nagrađene dece, njihovih roditelja i svoje ime, na srdačnom prijemu zahvalila se Emilija Grubanov Martinek, ističući da  se već četvrti put za redom ove školske godine uspesi ove dece priznaju na ovako svečan način u Gradskoj kući. Zahvalila se gradu što podržava mlade umetnike koji osvajaju medalje na međunarodnim likovnim takmičenjima.

Među nagrađenom decom su i: Kristina Vuković, Lila Ivankov, Peter Varga, Hariga Sakal, Petra Ubori i Bojan Kovač.