Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Dodeljena sredstva za službenu upotrebu jezika i pisama nacionalnih manjina

28.03.2017.

Potpredsednik pokrajinske Vlade, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Mihalj Njilaš, potpisao je, u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine, ugovore za 2017. godinu o dodeli sredstava za realizaciju predmetnih aktivnosti organa i organizacija, ustanova i institucija s teritorije AP Vojvodine, u čijem radu su u službenoj upotrebi jezici i pisma nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica. U ime Grada Subotice, ugovore u ukupnoj vrednosti od 2,5 miliona dinara potpisala je Marijana Cupać, pomoćnik gradonačelnika za oblast komunalnih delatnosti i javna preduzeća.

10936_1.jpg

Po konkursu, pravo na finansijska sredstva iz pokrajinskog budžeta ostvarilo je pet osnovnih škola i 21 mesna zajednica iz Subotice.

Za 2017. godinu iz budžeta AP Vojvodine izdvojena su sredstva u iznosu od devet i po miliona dinara za projekte iz ove oblasti, za osposobljavanje zaposlenih da se koriste jezikom nacionalnih manjina, za razvoj sistema elektronske uprave u uslovima višejezičnosti, za troškove izrade i postavljanja višejezičkih tabli s nazivom naseljenih mesta, ulica, trgova, organa, organizacija, javnih obaveštenja, kao i za štampanje višejezičkih obrazaca i javnih publikacija.