Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Ulaganja u objekte Osnovne škole „Sveti Sava“

28.03.2017.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine Nemanja Simović, obišli su danas Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Aleksandrovu, gde su završeni radovi na zameni parketa, prozora i vrata u sali za fizičko vaspitanje, i istureno odeljenje OŠ „Sveti Sava“ u Bikovu, gde su izvedeni radovi na uređenju školskog objekta.

10937_1.jpg

Opremanje fiskulturne sale u OŠ „Sveti Sava“ pokazuje da subotička lokalna samouprava ima dobru saradnju sa pokrajinskom i republičkom vladom, izjavio je, tom prilikom, gradonačelnik Laban, i dodao da mu je drago što će se učenici osećati dobro u renoviranoj sali i što će biti motivisaniji i za časove fizičkog vaspitanja, i za razne sportske sekcije u školi.

– Sredstvima Pokrajinskog sekretarijat za sport i omladinu, u iznosu od 1,8 miliona dinara, truo parket u fiskulturnoj sali zamenjen je novom podlogom za sportske sale tarafleks. Zamenjeni su, takođe, i svi prozori i vrata na i u okviru fiskulture sale i za taj projekat Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu obezbedio je sredstva u visini od tri miliona dinara – istakao je Bogdan Laban.

Uz konstataciju da su se prilikom realizacije ovih investicija nadležni iz Školskog odbora ponašali domaćinski, jer su ostvarene i određene uštede, gradonačelnik Laban je naveo da je lokalna samouprava investirala u uređenje objekta isturenog odeljenja OŠ „Sveti Sava“ u Bikovu.

- Bikovo, kao ruralna sredina, značajna je za grad, i ono što smo obećavali da ćemo se podjednako odnositi prema gradskim i seoskim sredinama, sada smo i pokazali. Deca koja žive na selu zaslužuju iste uslove kao i deca u gradu. Sredstvima lokalne samouprave u visini od dva miliona dinara stari azbestni krovni pokrivač kompletno je zamenjen novim limenim krovnim pokrivačem, a azbestne ploče na južnoj i severnoj fasadi objekta, koje, inače, nisu bezbedne za zdravlje, novim termoizolacionim i bezbednijim materijalima. U toku je i tender za zamenu kompletne stolarije u školi, odnosno svih vrata i prozora – naglasio je gradonačelnik Laban.

Vladimir Batez je izrazio zadovoljstvo i zbog onog što je video i zbog činjenice da su sredstva utrošena namenski, što se vodilo računa o svemu i što je čak ostvarena i ušteda u odnosu na odobrena sredstva putem konkursa.

– Obnovom parketa deca će imati bolje uslove u nastavi fizičkog vaspitanja, a obnova prozora doprineće boljoj energetskoj efikasnosti objekta. Ovo je primer dobre prakse u kojoj loklane samouprave delegiraju prioritete, a kako je i ove godine, do 28. aprila, otvoren konkurs – kazao je Batez.

Predsednik Školskog odbora OŠ „Sveti Sava“ Dragutin Soković je rekao da je u skladu sa termoenergetskom efikasnošću postavljena izolacija na tavanskom delu i da će u toku ove godine istočna i zapadna fasada škole, koje su takođe od azbestnih ploča, biti zamenjene novim termoizolacionim materijalima.

Na sredstvima odobrenim za realizaciju ovih projekata zahvalio se direktor OŠ „Sveti Sava“, Novica Pavlović.

10937_2.jpg