Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Na Gradskom stadionu konačno zasijali reflektori

29.03.2017.

– Projekat izgradnje reflektora na Gradskom stadionu, koji je započet još pre osam godina, mi smo uspeli da realizujemo za svega osam meseci. Investicija nije bila mala, iznosila je više od 50 miliona dinara u građevinskim i elektro radovima. Večeras sa velikim zadovoljstvom možemo da kažemo da i Subotica konačno ima sve uslove za odigravanje noćnih utakmica – istakao je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban svečano predajući reflektore na upotrebu u prisustvu medija, sportskih radnika, predstavnika lokalne samouprave i direktora subotičkih javnih i javno-komunalnih preduzeća.

10940_1.jpg

Gradonačelnik je podsetio da će tokom ove godine započeti i radovi na zameni tartan podloge za atletičare, kao i da će će se otkloniti prepreke da Subotica na ovom stadionu bude domaćin i nekih međunarodnih takmičenja.

– Atletska staza je već duže vreme u lošem stanju, postigli smo dogovor sa Atletskim savezom Srbije, želimo da je sredimo i da bude na svetskom nivou – rekao je Bogdan Laban.

Juče smo obišli renoviranu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, a već sutra, na obali Palićkog jezera, predajemo na upotrebu novi košarkaški teren i novoizgrađenu teretanu na otvorenom, naveo je gradonačelnik, i dodao da subotička lokalna samouprava izdvaja značajna sredstva za sport – i za infrastrukturu, i za pomoć klubovima i sportistima – što će, kako je rekao, i dalje činiti.

10940_2.jpg

– Ove godine izdvojena sredstva su nešto veća nego prošle godine. Izvesno je da ćemo koliko god budemo mogli pomagati naš sport, jer Subotica je grad sa velikom sportskom tradicijom – naglasio je gradonačelnik Laban.

Zamenik gradonačelnika, Timea Horvat, istakla je da je, na zadovoljstvo svih građana Subotice, realizovan projekat koji je započet 2009. godine, kada je Fudbalski savez Srbije donirao sijalice za reflektore na Gradskom stadionu.

10940_3.jpg

– Verujem da ćemo uskoro početi sa realizacijom projekta koji se odnosi na postavljanje atletske staze sa tartan podlogom koja okružuje centralni teren na Gradskom stadionu, kao i da ćemo u narednim godinama pokriti klizalište – rekla je Timea Horvat i dodala da smatra da Subotičani zaslužuju da imaju veliki broj infrastrukturno dobro opremljenih sportskih objekata.

Na četiri stuba visine po 48 metara raspoređena su 182 reflektora ukupne snage 388 kilovata. Građevinske i elektro radove na postavljanju reflektora finansirao je Grad Subotica.