Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Opšta bolnica dobija angio-salu

30.03.2017.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo, dr Zoran Gojković, predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i v. d. direktora Opšte bolnice, dr Slobodan Puškar, obišli su danas nove prostorije za angio- salu koje će biti završene do juna, kao i novo Odeljenje za plućne bolesti koje će prve pacijente primiti do kraja ove godine.

10944_1.jpg

Zoran Gojković je, tom prilikom, izjavio da će pokrajinska Vlada ove godine u Opštu bolnicu u Subotici investirati više od 100 miliona dinara, da je planiran završetak radova i premeštaj Odeljenja za pulmologiju iz zgrade koja je stara 150 godina i da je u toku i nabavka potrebne medicinske opreme za Opštu bolnicu u iznosu od preko deset miliona dinara.

Ištvan Pastor je istakao da su značajna ulaganja u unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga u Opštoj bolnici i da je kvalitetna novina u budućim zdravstvenim uslugama subotičke bolnice angio-sala koja će je, pored Sombora i Zrenjanina, učiniti jednim od tri regionalna centra ove vrste u Vojvodini.

Slobodan Puškar je naglasio da će nove investicije doprineti bržem i boljem zbrinjavanju bolesnika, da će nova angio-sala dovesti do potpuno novog kvaliteta u lečenju akutnog infarkta miokarda i da će od polovine ove godine lečenje tih bolesti biti obavljano po najvišim svetskim standardima.