Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Rehabilitovan kolovoz u Zagrebačkoj ulici

30.03.2017.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Predrag Radivojević, direktor investicija i razvoja u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Čaba Šanta i izvršni direktor izgradnje u kompaniji „Vojput“, Vukoslav Vukoslavović, obišli su danas Zagrebačku ulicu u kojoj su izvedeni radovi na rehabilitaciji kolovoza, popravci i zameni slivnika i slivničkih rešetki, kao i kompletnoj rekonstrukciji dva vodovodna čvorišta – šahta. Radove na deonici dugoj 330 metara finansiralo je Javno preduzeće „Putevi Srbije“, sa oko šest miliona dinara.

10945_1.jpg

Predrag Radivojević je, obraćajući se medijima, izjavio da je u okviru zajedničke akcije sa JP „Putevi Srbije“ izvršena rehabilitacija kolovoza u Zagrebačkoj ulici, kao delu državnog puta II B reda, da je skinut postojeći i urađen novi habajući sloj debljine šest santimetara sa polimer bitumenom i da je to nova tehnologija koja garantuje veću trajnost.

Izvršena je, dodao je, i zamena postojećih slivničkih rešetki i slivničkih veza, kao i nova horizontalna signalizacija.

– Javno preduzeće za upravljanje putevima obezbedilo je projekat saobraćajne signalizacije za vreme izvođenja radova, Javno komunalno preduzeće ‘Vodovod i kanalizacija’ uradilo je svoja čvorišta na početku i na kraju ulice i to je primer dobre komunikacije između lokalnih javnih preduzeća. Pohvalio bih kompaniju ‘Vojput’ koja je u rekordno kratkom roku, za samo tri dana, izvela ove radove –naglasio je Radivojević, i dodao da je radove na deonici dugoj 330 metara finansiralo JP „Putevi Srbije“, sa oko šest miliona dinara.

10945_2.jpg

Čaba Šanta je rekao da je „Vodovod“ u okviru ove investicije izvršio rekonstrukciju dva vodovodna čvora, odnosno dotrajala zasuna, na magistralnom vodovodu i deo jedne instalacije od čelične cevi koji je imao skriveni gubitak.

– Nadamo se da u narednih dvadeset godina ovaj čvor nećemo morati da diramo i da ćemo okolini moći da obezbedimo vodu bez zastoja – istakao je Čaba Šanta.

Vukoslav Vukoslavović je, između ostalog, pohvalio lokalnu samoupravu, saobraćajnu policiju i javna preduzeća zbog dobre koordinacije koja je, kako je rekao, doprinela ovako brzom izvođenju radova.

10945_3.jpg