Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Manifestacije

Obeležen Svetski dan zdravlja

07.04.2017.

Učenici Srednje medicinske škole i Osnovne škole „Matko Vuković“ pobedili su  na takmičenju „Šta znaš o zdravlju – šta znaš o Crvenom krstu?“ i stekli pravo da učestvuju na Pokrajinskoj smotri koja će biti održana u drugoj polovini aprila u Novom Sadu.  Kviz je održan povodom Svetskog dana zdravlja, 38. put za redom, u cilju promocije zdravlja i zdravih ponašanja u očuvanju i unapređenju zdravlja od najranijeg uzrasta, kao i promocija humanih vrednosti i solidarnosti u zajednici.

10960_1.jpg 

Član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja i zdravstvo, Ilija Đukanović, podsetio je, prilikom otvaranja takmičenja, da se ove godine 7. april – Svetski dan zdravlja – obeležava uz slogan „Depresija-hajde da razgovaramo“.

– Ciljevi kampanje, kako ove, tako i ranijih godina, jesu bolja informisanost građana, a to podrazumeva niz predavanja, saveta, edukacija, ali i medijsku kampanju – istakao je Ilija Đukanović.

Na kvizu su učestvovali učenici iz četiri osnovne i pet srednjih subotičkih škola. Cilj ove akcije je skretanje pažnje na značaj pravilne ishrane, fizičke aktivnosti, nepušenja i odgovornog pijenja alkohola u očuvanju i unapređenju sveukupnog zdravlja. Takmičenju je prisustvovala i Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje.

10960_2.jpg