Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Mališani bojama i maštom ukrasili uskršnje jaje i Trg slobode

13.04.2017.

Povodom predstojećih uskršnjih praznika danas je, na Trgu slobode, u organizaciji Grada Subotice, održana manifestacija pod nazivom „U susret Vaskrsu/Uskrsu - bojama i maštom“. Manifestacija je bila otvorena za sve mališane koji su želeli da bojama ukrase centralni subotički trg i veliko uskršnje jaje od stiropora koje je za ovu priliku poklonila kompanija „Masterplast“.

10967_1.jpg

Član Gradskog veća zadužena za oblast kulture, Miroslava Babić, izjavila je, tim povodom, da je Vaskrs/Uskrs jedan od najvećih hrišćanskih praznika, a jaje simbol novog rađanja i života.

– Manifestacijom 'U susret Vaskrsu/Uskrsu – bojom i maštom' želimo da obradujemo naše najmlađe sugrađane i uvedemo ih u predstojeće praznike. Dečja mašta je neiscrpan izvor ideja i svako dete trebalo bi da dobije priliku da iskaže svoju kreativnost. Zato smo danas mališanima iz našeg grada pružili mogućnost da flomasterima oboje uskršnje jaje i bojanke i da kredama iscrtaju Trg slobode – naglasila je Miroslava Babić.

10967_2.jpg

Uz izražavanje zahvalnosti na učešću u akciji mališanima iz Predškolske ustanove „Naša radost“, Udruženja „Zajedno“ i Doma „Kolevka“, Miroslava Babić je svim Subotičanima koji slave Vaskrs i Uskrs poželela da predstojeće praznične dane provedu u krugu svojih porodica, u ljubavi, sreći i miru.